back to top
31.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

31.6 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Οι δημότες κλείνουν την πόρτα στον φασισμό και όσους τον εργαλειοποιούν

Διαβάστε επίσης

«Στην προσπάθεια του να αποποιηθεί τις ευθύνες της διοίκησής του για την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών και την υποβάθμιση της καθημερινότητας των Αθηναίων, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να εκτροχιάσει τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη».

Και προσθέτει: «Ο ισχυρισμός του κ. Μπακογιάννη ότι επί των ημερών του η Αθήνα ήταν περίπου υπόδειγμα καθαριότητας είναι έτσι κι αλλιώς αστείος. Ο πρώην δήμαρχος δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά σε μια επίδειξη δημοκρατικής αναισθησίας απέδωσε το πρόσφατο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα – αποτέλεσμα που αποτύπωσε τη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η εποικοδομητική συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων – στη στήριξη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Μπακογιάννης δεν δίστασε, με αυτόν τον τρόπο, να νεκραναστήσει τα υπολείμματα του νεοναζιστικού μορφώματος, αποδίδοντάς τους ρόλο ρυθμιστή στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκτρέποντας παράλληλα μια κρίσιμη συζήτηση για τα ζητήματα της Καθαριότητας που δεν συμφέρει την παράταξή του.
Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες έχουν μνήμη. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών κατά τη θητεία του, τις διοικητικές πρακτικές που διχάζουν το σώμα των εργαζομένων σε ευνοούμενους και μη, την απαξιωτική μεταχείριση των συμβασιούχων. Θυμόμαστε τη στάση του όταν η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούσε ενέργειες για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις δημοτικές εκλογές».

«Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αθηναίων οφείλει στους δημότες βαθιές τομές που θα οδηγούν στην ανάταξη των υπηρεσιών και στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η παράταξη του κ. Μπακογιάννη δοκιμάστηκε και κρίθηκε. Οφείλει τουλάχιστον να μην παρεμποδίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ιδιαίτερα όταν αυτό συζητά θέματα κρίσιμα για την καθημερινότητα στην πόλη. Η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να στηρίζει τη γόνιμη συνεργασία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, με στόχο μια βιώσιμη πόλη που θα σέβεται τους ανθρώπους της» καταλήγει στην ανακοόνωσή της, ηξ Ανοιχτή Πόλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα