back to top
26.6 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

26.6 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων όσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση, την αποκατάσταση των δομών υγείας, του οδικού δικτύου και των σχολικών μονάδων αναμένεται να εστιάσει ο πρωθυπουργός, Κυρικάκος Μητσοτάκης, κατά την αυριανή επίσκεψή του στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας. Στο μεταξύ δρομολογούνται μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων των δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επηρεάστηκαν δυσμενώς από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο. 

Την προσήλωση της κυβέρνησης στις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις  με πρόσημο την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε μέχρι το 2027 να καλυφθεί ή να ξεπεραστεί ο ευρωπαϊκός Μέσος Όρος περιγράφει με άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει ”Χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με σκληρή δουλειά, όραμα και προοπτική, για όλους τους πολίτες”. 

Λίγες μέρες πριν τη κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης, με μακροσκελή ανάρτηση του στα social, θέτει εκ νέου θέμα αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα: ‘’ Η πολιτική του ενός ανδρός αρχή που δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό, των ασύνδετων βιντεακιων στα σοσιαλ, της επίδειξης της προσωπικής ζωής ,των προσωπικών επιλογών και του πλούτου σκεπάζουν οτιδήποτε σωστό εκφωνείται ως θέση γιατί δεν το ακούει η κοινωνία’’ αναφέρει μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και επισημαίνει ότι θα είναι ‘’παρών’’ στην ΚΕ του κόμματος  6-7 Σεπτεμβρίου που -όπως υπογραμμίζει – θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.  

Λάδι στη φωτιά ρίχνει με ανάρτησή της, η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Ζανέτ: ‘’Το «αυτό το πολιτικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε.. Λέει μεταξύ άλλων, ενώ αναφερόμενη στην πισίνα του κ Κασσελάκη στις Σπέτσες καταλήγει λέγοντας πως «χρειάζεται αναμόρφωση και αναδιάρθρωση όλου του προοδευτικού χώρου. Χωρίς σηπτικές δεξαμενές-βόθρους.. 

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με συνέντευξή του στην REAL NEWS καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει ο ίδιος καθαρά και ανοιχτά και όχι μέσω «κύκλων και διαρροών» οι οποίοι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά συρρικνώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας». 

 “Το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων οι σοροί των οποίων ανακτήθηκαν από την αιχμαλωσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας” δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.  «Όποιος δολοφονεί ομήρους — δεν θέλει συμφωνία», είπε ο χαρακτηριστικά. 

Σοκαρισμένοι από τη δολοφονία των ομήρων δήλωσαν ο Ύπατος εκπρόσωπος εξωτερικών της ΕΕ και ο Βρετανός πρωθυπουργός κκ Μπορέλ και Στάρμερ αντίστοιχα.. Ζήτησαν κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για την επιστροφή των υπόλοιπων ομήρων που κρατά η Χαμάς. 

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ,  Γιαΐρ Λαπίντ, ζήτησε σήμερα την πραγματοποίηση απεργίας για να πληγεί η οικονομία της χώρας ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε μερική κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια η εκστρατεία εμβολιασμών περίπου 640.000 παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας, η οποία ξεκίνησε σήμερα. Οι εχθροπραξίες θα σταματούν για τουλάχιστον οκτώ ώρες για τρεις ημέρες. 

Αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα είναι όσοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS, μέχρι αύριο, οπότε και λήγει η προθεσμία. 

Σε 33 ανήλθαν οι προσαγωγές από τα επεισόδια στο Σύνταγμα, όταν περίπου 250 μέλη των ομάδων ‘’Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» και «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων’’ παρά την απαγόρευση των αρχών, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, κι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα στις διμοιρίες των ΜΑΤ που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.  

 Με πλήθος μηνύματα ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά το Δάνη Κατρανίδη, που εφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, μετά απο πολύχρονη μάχη για την υγεία του.. Ο Δάνης Κατρανίδης αποφοίτησε από τη δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη το 1971 και έκτοτε υπηρέτησε όλα τα είδη θέατρου, αφήνοντας ταυτόχρονα το στίγμα του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση.. Συνεργάστηκε με όλους τους σπουδαίους της ελληνικής σκηνής, μεταξύ τους η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί εξαιτίας προβλημάτων υγείας. “Υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός, αξιοποιώντας στο έπακρο το ταλέντο του και τελειοποιώντας τα εκφραστικά του μέσα.. Αφήνει πίσω του διακριτό στίγμα, ” δήλωσε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη  

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ: Στις 19:00 παίζουν Λεβαδειακός – ΑΕΚ, 19:30 Βόλος – ΟΦΗ, 20:30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ και στις 22.00 Καλλιθέα – Παναθηναϊκός.  

ΚΑΙΡΟΣ στην Αττική 

 Αύριο γενικά αίθριος αύριο. Πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21ναν έως 32 βαθμούς Κελσίου.  

29.2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα