back to top
31.7 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

31.7 C
Athens
Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2024

Α. Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται προσωπικότητα με εμπειρία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου περιέγραψε στον Αθήνα 9,84 και στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου, η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός Παιδείας και πρόεδρος του δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ρευστοποιηθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας κάτι που οδηγεί σε αδιέξοδο», ανέφερε, προσθέτοντας πως σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, υπάρχει ανάγκη νέων προτάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Διαμαντοπούλου, υπογράμμισε την εμπειρία της, σημειώνοντας ότι τα τελευταία δέκα χρόνια έχει συνεργαστεί με διεθνή ινστιτούτα και έχει καταθέσει πολιτικές που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας αλλά και της παράταξής της.

«Χρειάζεται προσωπικότητα με εμπειρία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

«Το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και γι αυτό χρειάζεται ως επικεφαλής κόμματος ένα πρόσωπο με δυνατότητα διεθνούς παρουσίας και διεκδίκησης κάτι που θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά ουσιαστικό τόσο για το κόμμα μου όσο και για την πατρίδα μου. Σε ότι αφορά στην εσωτερική διακυβέρνηση, θεωρώ ότι ο αρχηγός ενός κόμματος πρέπει να έχει εμπειρίες και απόδειξη έργου. Προσωπικά διαθέτω εμπειρία στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχοντας διατελέσει νομάρχης, ως υπουργός με την μεγαλύτερη συναίνεση στον τομέα της Παιδείας καθώς και ως Επίτροπος στο κομμάτι των κοινωνικών υποθέσεων και της απασχόλησης.

Επίσης, τα τελευταία 10 χρόνια που ασχολούμαι με το ”Δίκτυο”, έχω παρουσιάσει ένα σύνολο πολιτικών, από τον Αγροτικό Τομέα μέχρι το Ασφαλιστικό και από την Παιδεία μέχρι τη Δικαιοσύνη και γνωρίζω τρόπους σχετικά με το πως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές στη χώρα μας. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να κατέβω σε αυτή την κούρσα και γι αυτό ζητώ την στήριξη του κόσμου».

«Σοβαρά τα λάθη της σοσιαλδημοκρατίας»

«Η σοσιαλδημοκρατία έχει κάνει σοβαρά λάθη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που τα βλέπουμε – για παράδειγμα- σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία. Αφήσαμε να πάρει την ατζέντα η ακροδεξιά που γεννά μίσος και διαχωρισμούς στις χώρες. Η φτώχεια, η αλλαγή των εισοδημάτων των πολιτών αλλά και το μεταναστευτικό που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός μεταναστών σε πολλές πόλεις, δημιούργησε φόβο και ανασφάλεια ενώ χώρες όπως η Σουηδία δεν μπόρεσαν να πετύχουν πολιτικές ενσωμάτωσης».

«Να στηρίξουμε τους νέους»

«Οι ιδέες κινούν τον κόσμο και οι πολιτικές τον αλλάζουν, αλλά χωρίς ιδέες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ το οποίο θέλει να είναι ισχυρή αντιπολίτευση και μεγάλο και κυβερνών κόμμα, πρέπει να σταματήσει να χρεώνει τις μελλοντικές γενιές και να τις στηρίξει. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε όλα εκείνα που αφορούν τους νέους και την εκπαίδευσή τους, να τους στηρίξουμε να μπουν στην αγορά εργασίας. Στόχος μου είναι να συνομιλήσω με τους νέους, να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη και μια Ελλάδα η οποία θα μπορεί επιτέλους να μπει στην πρωτοπορία και να μην είναι συνεχώς ουραγός».

 

«Εκδήλωση για τη νέα γενιά»

«Σήμερα στις 18.30, στο χώρο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, στην αίθουσα Ανδρέας Παπανδρέου του ξενοδοχείου Athens Capital, διοργανώνουμε μια εκδήλωση, αφιερωμένη στη νέα γενιά. Η σκέψη μου ήταν να διοργανωθεί μια δράση για την 3η Σεπτέμβρη που θα παραπέμπει στο μέλλον. Οι ρίζες στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και είναι πολύ βαθιές αλλά όταν οι αναμνήσεις γίνονται περισσότερες από τα όνειρα, το τέλος είναι κοντά. Σήμερα οι νέοι βλέπουν τις προσδοκίες τους και τις ελπίδες τους να ακυρώνονται. Βιώσαν κρίσεις οι οποίες τους στέρησαν την προοπτική και την κοινωνική άνοδο. Και αυτό ακριβώς πρέπει να δούμε ως κόμμα, τι θα κάνουμε για τους νέους και με ποιους τρόπους θα τους κινητοποιήσουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα