back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 3 δισεκ. ευρώ θα διατεθούν για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Φαρκαδόνα, μια από τις περιοχές που δοκιμάστηκαν από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Εκατοντάδες πολίτες επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό «θερμή» υποδοχή καθώς ζήτησαν να συναντηθούν μαζί του για να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό. «Αποδοκιμαζόμενος έντονα στον Παλαμά Καρδίτσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει αγρότες και φορείς, στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη θέση του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με αυτό τα δισεκατομμύρια ρέουν και όλα θα πάνε καλά». Αυτή την ώρα στο δημαρχείο Κιλελέρ η παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου η κολύμβηση σε δεκάδες παραλίες της Μαγνησίας, εξαιτίας των νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

«Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι καταστροφές δεν έχουν ποτέ πρόσωπο και όνομα, ώστε κανένας να μην αναλάβει την πολιτική και διοικητική ευθύνη», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψή του στον Ξηριά λόγω του φαινομένου των νεκρών ψαριών.

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη θέση του εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας επανέλαβε από την Ξάνθη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στις θέσεις και τις κινήσεις των συνυποψηφίων του για την ηγεσία του κόμματος, αποκλείοντας στελέχη που αποχώρησαν και θεωρεί ότι πλήγωσαν την παράταξη. «Ένα κόμμα κάνει 13% σε έναν χρόνο και αντί να κλαίνε οι Νεοδημοκράτες κλαίγανε τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό προκήρυξα εκλογές, για να κλείσει η εσωστρέφεια το γρηγορότερο δυνατό και να δώσουμε ενωμένοι με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ τη μάχη απέναντι στη Δεξιά, τον λαϊκισμό και την εγχώρια ολιγαρχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανοιχτή πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην αυριανή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο Μέγαρο απευθύνει ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βολές κατά Ανδρουλάκη από την Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ο Νίκος Ανδρουλάκης διοικεί με δύο κολλητούς, το κόμμα επιτέλους οφείλει να λειτουργήσει θεσμικά και δημοκρατικά», δήλωσε η κ. Γιαννακοπούλου στον Αθήνα 9.84.

«Η διαφορά σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους, είναι ότι έχω εμπειρία και δυνατότητα να διασφαλίσω την ενότητα του κόμματος επειδή δεν έχω υποχρεώσεις και πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ ορθάνοιχτο», επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας επίσης στον σταθμό μας.

Αυτήν την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η εκδήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τη Νέα Γενιά. Νωρίτερα, από τη Βέροια η κ. Διαμανταπούλου δήλωσε « Κινητοποιούμε δυνάμεις, ενώνουμε προσδοκίες, μαζί. Μαζί κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και μαζί θα το κάνουμε και πάλι Κυβερνών».

Οι λύσεις για το δημογραφικό περνούν μέσα από την περιφερειακή ανάπτυξη τόνισε -μεταξύ άλλων -ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος περιοδεύει σε Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα.

Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατέθεσαν έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να συζητηθεί υπό την παρουσία του υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με τις χρεώσεις ιδιωτικών υγειονομικών φορέων και τον ρόλο του ΕΟΠΥΥ ως οργανισμού κοινωνικής ασφάλισης.

Η παντελής απουσία όλων των υπευθύνων την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αναδείχθηκε και στην διάρκεια της σημερινής διαδικασίας στο Εφετείο της Αθήνας. Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.

Ανοιχτό θέμα παραμένει για τη χώρα μας ο σεβασμός του Κράτους Δικαίου από την κυβέρνηση Ράμα στην Αλβανία, στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη, παρά την απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκισή του, με τον περιοριστικό όρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας με το αστυνομικό τμήμα. Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την αποφυλάκιση Μπελέρη, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τονίζοντας ωστόσο, ότι αυτή δεν αναιρεί «όσα έχουν συμβεί με το κράτος δικαίου και θεμελιώδεις κανόνες».

Ανοιχτή έως τις 5 Σεπτεμβρίου ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής για τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια.

Με άνοδο 1,05% στις 1.446,17 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 82,08 εκατ. ευρώ.

Το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές, ότι η Τουρκία έχει υποβάλει αίτημα πριν από μήνες για ένταξή της στους BRICS. Οι πηγές που επικαλείται το Bloomberg φέρεται να δήλωσαν ότι η Τουρκία προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια απογοητευμένη από την πολυετή έλλειψη προόδου στη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αίτηση υποψηφιότητας οφείλεται εν μέρει και στις διαφωνίες με άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, λόγω των στενών δεσμών της Άγκυρας με τη Μόσχα. Το δημοσίευμα του Bloomberg επισημαίνει, ωστόσο, ότι το υπ. Εξωτερικών και η προεδρία της Τουρκίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Έντονη μεταγραφική δραστηριότητα για τον Ολυμπιακό σήμερα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις και το μεσημέρι – απόγευμα πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. -30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα