back to top
20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Δέσμη παρεμβάσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επανέλαβε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής θα φθάσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, εξέπεμψε ωστόσο ευρύτερο μήνυμα και ενόψει ΔΕΘ ότι “δεν υπάρχουν ατελείωτοι πόροι”.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο δημαρχείο του Κιλελέρ ανακοίνωσε την μείωση από την 1η Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2025 των διοδίων από το σταθμό της Πελασγίας μέχρι τον σταθμό στο Κλειδί, περίπου 17% για τα αυτοκίνητα.

 

Προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε : Σύμφωνα με αυτό, τα δισεκατομμύρια ρέουν και όλα θα πάνε καλά».

 

«Τα μεγάλα λόγια για “αποκατάσταση” παραμένουν κενό γράμμα», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου η κολύμβηση σε δεκάδες παραλίες της Μαγνησίας, εξαιτίας των νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

 

Εντείνεται η πίεση στον Νετανιάχου για μία συμφωνία κατάπαυσης πυρός και ανταλλαγής ομήρων στη Λωρίδα της Γαζας μετά τον θάνατο ακόμη έξι εξ αυτών- Δεν πιστεύω ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει μια τέτοια συμφωνία απάντησε σε ανταποκριτή του Ρόιτερς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν.

Χθες βράδυ, η Χαμάς δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο εικονίζεται η μια από τους ομήρους προτού σκοτωθεί να ζητά στο τελευταίο της μήνυμα από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να κλείσει μία συμφωνία. Χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επανέλαβε πως θεωρεί απαραίτητο η χώρα του να διατηρήσει τον έλεγχο διαδρόμου στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, ζήτημα που έχει αναχθεί σε μείζον εμπόδιο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε χτες ότι η Χαμάς αποκτά όπλα από την Αίγυπτο μέσω του άξονα της Φιλαδέλφειας.

Η επιχείρηση διάσωσης του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιοου ΣΟΥΝΙΟΝ ανοικτά της Υεμένης, βρίσκεται «σε εξέλιξη», ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή.

Το Sounion, με 150.000 τόνους αργού πετρελαίου στις δεξαμενές του, χτυπήθηκε επανειλημμένα την 21η Αυγούστου ανοικτά του λιμανιού Χοντάιντα, που ελέγχουν οι αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα και εκτοτε βρίσκεται στις φλόγες.

 

Στις 7 και μισή το απόγευμα, στο Ζάππειο η εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ανοιχτή πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στην σημερινή επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Χάρης Δούκας με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που θα γίνονται μέσω νέας ψηφιακής εφαρμογής θα εντοπίζονται μέσα σε λίγα λεπτά από την ΑΑΔΕ τα οχήματα που είναι ανασφάλιστα, δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια και χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ υπολογίζονται σε τουλάχιστον 500.000 και οι έλεγχοι θα διενεργούνται τουλάχιστον σε 6μηναία βάση.

 

Στις 4.000 ανέρχονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης οφειλετών του ΕΦΚΑ, με οφειλές έως 30.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και 10.000 για αγρότες, κάνοντας χρήση της σχετικής ευνοϊκής ρύθμισης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πρώτες συντάξεις δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

 

Ανοιχτή έως τις 5 Σεπτεμβρίου ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής για τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια.

 

Δίκτυο Γραφείων Συμβουλευτικής και Εξέτασης για την Σεξουαλική Υγεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη θέτει σε λειτουργία ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας (World Sexual Health Day, WSHD, 4η Σεπτεμβρίου), ο ΕΟΔΥ ενισχύει τα υπάρχοντα Γραφεία σε τέσσερα νοσοκομεία της χώρας και στο αμέσως προσεχές διάστημα ανοίγει άλλα τρία. Στην Αττική, στην Πολυκλινική Αθηνών (Πειραιώς 3, Ομόνοια, 210 8813615, [email protected]), εντός του Νοσοκομείου Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων “Α. Συγγρός” (Ίωνος Δραγούμη 5, Ιλίσια, 210 7239945) και στο Κέντρο Υγείας Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 39, Αγία Τριάδα, Πειραιάς, 210 4115672)

«Στόχος μας είναι ο καλύτερος έλεγχος της διασποράς των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ)» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

 

Σε μια είδηση από το αστυνομικό δελτίο…

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε ένας 25χρονος, ύστερα από πυροβολισμό που δέχθηκε, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, στην Πυλαία κοντά στα κοιμητήρια της περιοχής. Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας.

 

Ένα 8χρονο αγόρι είναι μεταξύ των δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις εναντίον της επαρχίας Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ενώ ένας τρίτος έχασε τη ζωή του σε πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο, δήλωσαν οι περιφερειακοί κυβερνήτες. Δύο άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram του κυβερνήτη της επαρχίας αυτής Ιβάν Φεντόροφ.

 

Σχεδόν 118 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αφρική θα εκτεθούν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έως το 2030, εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Σε αυτή την προειδοποίηση προχώρησε με έκθεση του ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) που δόθηκε στη δημοσιότητα, με τον κίνδυνο εκατομμύρια άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους να είναι ορατός.

 

ΚΑΙΡΟΣ:

Αραιές νεφώσεις και πιθανότητα το απόγευμα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα