back to top
31.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

31.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Αιματοχυσία στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 47 νεκροί και 206 τραυματίες από ρωσικό χτύπημα στην Πολτάβα

Διαβάστε επίσης

Αυξήθηκε στους 47 ο αριθμός των νεκρών και στους 206 των τραυματιών από το σημερινό πλήγμα της Ρωσίας στην πόλη Πολτάβα σύμφωνα με την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα.

Νωρίτερα ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 180 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν «ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και ένα κοντινό νοσοκομείο». «Ένα από τα κτίρια του Ινστιτούτου Επικοινωνιών καταστράφηκε μερικώς. Άνθρωποι παραμένουν κάτω από ερείπια», πρόσθεσε.

«Περισσότεροι από 180 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Επί του παρόντος, 41 άνθρωποι έχουν δηλωθεί νεκροί», συνέχισε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το πλήγμα συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός ειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων. «Συνέβη την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν προς το υπόγειο καταφύγιο», τόνισε.

«Χάρη στο συντονισμένο έργο των διασωστών και των γιατρών, διασώθηκαν 25 άτομα, 11 από τα οποία απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια, οι διασώστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το έργο τους», πρόσθεσε το υπουργείο.

Ουκρανοί στρατιωτικοί μπλόγκερ, από την πλευρά τους, ισχυρίστηκαν ότι οι πύραυλοι είχαν στόχο μια επίσημη υπαίθρια στρατιωτική τελετή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι διέταξε «μια πλήρη και ταχεία έρευνα» για τις συνθήκες που επέτρεψαν αυτή τη ρωσική επίθεση.

Υποσχέθηκε επίσης η Ρωσία να λογοδοτήσει και κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν επειγόντως περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπάει βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα