back to top
27.6 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

27.6 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Θεοδώρα Σιάρκου αναρωτιέται: ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ..ΧΩΡΕΙ;

Διαβάστε επίσης

«Θα μπορούσα να περιγράψω την εμπειρία μου στην συγκεκριμένη παράσταση, ως εξαιρετικά διασκεδαστική και ευχάριστη, καθώς μου δίνεται η ευκαιρία να υποδυθώ ένα ρόλο που δεν είχα ξανά ενσαρκώσει στο θέατρο» Θ.Σ.
Από την Ελένη Σούρδη

Πιάσαμε  στην πρόβα  την Μίνα (Θ. Σιάρκου) στα πράσα με τον εραστή της Ντίνο (Β. Κούκουρα).. Σταμάτησαν την πρόβα, παραγγείλαμε καφέδες και άρχισε η ανάκριση για την θεότρελη ερωτική κωμωδία στη μετά-covid εποχή που ανατρέπει όσα ξέραμε για τη μάχη των δύο φύλων. Μέσα σε μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα με γέλια, δέχτηκε να μας εξιστορήσει, τα συναισθήματα και τις σκέψεις για τον ρόλο που ενσαρκώνει: Έχει μεγάλη απορία εάν στους δυο Τρίτος χωρεί; Από την μια πλευρά, λέει ότι μάλλον δεν χωρεί ..Αλλά καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να τους κάνει να χωρέσουν. Τελικά θα προσπαθήσουμε μαζί μέσα από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις (γέλια) να βρούμε την αλήθεια της παράστασης και εάν δεν καταλήξουμε με αυτό τον τρόπο, θα πάμε να δούμε από κοντά την παράσταση και ο καθένας μας, θα λάβει την δική του αλήθεια.
Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ..ΧΩΡΕΙ;
Υποδύομαι τον ρόλο της Μίνας Καλτσή. Σύζυγος του Σπύρου Καλτσή (Σταύρος Νικολαΐδης), ενός αρρωστοφοβικού, δειλού, μαλθακού, δημοσίου υπαλλήλου. Μια έξυπνη, δυναμική, φιλάρεσκη και άκρως χειριστική γυναίκα, η οποία διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με τον Ντίνο Αθανάσιου (Βασίλης Κούκουρας) και φαίνεται πως κάνει τους άντρες ό,τι θέλει! Ωστόσο η συμπεριφορά της διακρίνεται από τρυφερότητα και προστατευτικότατα προς τους συντρόφους της, πράγμα που απορρέει από την χειριστικότητα της.
Πώς περιγράφει η Θεοδώρα Σιάρκου την εμπειρία της συμμετοχής στην παράσταση;
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη με αυτήν την συνεργασία, δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του Σταύρου Νικολαΐδη, τον οποίο εκτιμώ για το ταλέντο του και το χιούμορ του. Ο ίδιος υπογραφεί την διασκευή και την σκηνοθεσία της παράστασης καθώς επίσης και την εκτέλεση της παραγωγής. Με αλλά λόγια θα έλεγε κανείς πως ο Σταύρος, είναι η ψυχή της παράστασης. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω μαζί του, κι ομολογώ πως η συνεργασία μας είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα, μιας και ο ίδιος είναι ηθοποιός και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των συναδέλφων. Εδώ να σημειώσω πως απολαμβάνω επίσης την σχέση μου και με τους δυο συναδέλφους (Βασίλης Κούκουρας και Πέτρος Γρύλλος), εντός κι εκτός σκηνής.
Ποιο είναι το βασικό θέμα της παράστασης;
Η παράσταση καταπιάνεται με τις μακροχρόνιες σχέσεις των ζευγαριών, αποκαλύπτοντας τις αλήθειες που τις χαρακτηρίζουν. Παράλληλα διεισδύει απολαυστικά στην σχέση εραστή – συζύγου, που εντέλει γίνονται φίλοι.
Ποια είναι η καλλιτεχνική προσέγγιση του σκηνοθέτη;
Η καλλιτεχνική προσέγγιση του Σ. Νικολαΐδη εστιάζεται στην αυθεντικότητα των χαρακτήρων και στην ανάδειξη της κωμωδίας που πηγάζει μέσα από τις καταστάσεις. Καθώς ο ίδιος έχει διασκευάσει αυτό το γαλλικό έργο του Felix Sherman, κατορθώνει να μπαίνει με άνεση στο ρολό ηθοποιού – σκηνοθέτη, διατηρώντας μια αρμονική ισορροπία.
Ποια είναι η απήχηση της παράστασης στο κοινό;
Είναι ένα δροσερό κι ανάλαφρο έργο, που έχει λάβει πολύ θερμή υποδοχή από το κοινό. Ο κόσμος συμμετέχει έντονα καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης και τολμώ να πω πως ξεκαρδίζεται από τα γέλια! Είναι συγκινητικό πως στο τέλος, ενθουσιασμένοι μας δίνουν τα συγχαρητήρια τους.
Πώς προετοιμάστηκε η Θεοδώρα Σιάρκου για τον ρόλο της;
Όπως πάντα! Μελέτησα το έργο και ανέλυσα τα χαρακτηριστικά του ρόλου. Το θετικό ήταν πως οι πρόβες ξεκίνησαν αρχές του Μάρτη και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να στήσουμε την παράσταση, χωρίς άγχος, απολαμβάνοντας την κάθε πρόβα.
Τι ρόλο παίζουν τα σκηνικά και η μουσική στην παράσταση;
Καθοριστικό, όπως ακριβώς και σε κάθε παράσταση. Επειδή το συγκεκριμένο έργο είναι νατουραλιστικό, το σκηνικό είναι απαραίτητο γιατί εισάγει το θεατή στο χώρο δράσης που διαδραματίζεται όλη η ιστορία και συγκεκριμένα στη γκαρσονιέρα του Ντίνου. Η μουσική έχει το δικό της ιδιαίτερο ρόλο στα σημεία που έρχεται για να ενισχύσει την κωμική ατμόσφαιρα της παράστασης.
Ποια είναι τα σχέδια σας για την επόμενη σεζόν;
Έχω ήδη ξεκινήσει πρόβες για την παράσταση «Terror» του Ferdinard Von Schirach, στο θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου. Πρόκειται για ένα δικαστικό θρίλερ, που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια θεατρική κοινότητα και παρουσιάζεται στο Αθηναϊκό κοινό για τέταρτη χρονιά. Η σκηνή μεταφορτώνεται σε δικαστήριο, στο οποίο οι θεατές γίνονται ένορκοι και αυτοί αποφασίζουν για την τελική ετυμηγορία της δίκης. Η πρεμιέρα μας είναι προγραμματισμένη για την 1η Οκτωβρίου και οι παραστάσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Παράλληλα συμμετέχω στη καινούργια εβδομαδιαία αστυνομική σειρά του Alpha, Διάφανη «Αγάπη», σε σενάριο των Βασίλη Ρίσβα – Δήμητρας Σακαλή και σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη, με ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την όμορφη κουβέντα μας κ. Σιάρκου. Από ότι γνωρίζω έχετε ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των παραστάσεών σας με μεγάλη επιτυχία σε αρκετούς δήμους και τώρα συνεχίζετε μετά τις διακοπές σας και σε μέρη της Αττικής αλλά και εκτός. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην υπόλοιπη περιοδεία σας και δημιουργικότητα για την υπόλοιπη σεζόν! Θα θέλατε να μας πείτε τις επόμενες ημερομηνίες που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ..ΧΩΡΕΙ;
Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ με την σειρά μου και θα χαρώ να σας δω σε μια από τις παρακάτω ημερομηνίες των παραστάσεών μας:
3/9 Μάνδρα – Ειδύλλιά Αττικής
5/9 Γαλάτσι Αττικής
7/9 Πέραμα Αττικής
16/9 Γέρακας Αττικής
17/9 Κολωνός Αττικής
20/9 Πάτμος Δωδεκάνησα
21/9 Λέρος Δωδεκάνησα
25/9 Αγ. Παρασκευή Αττικής
12-13/10 Κύπρος
*Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι από το προσωπικό αρχείο της καλεσμένης μας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα