back to top
24.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

24.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 04:00

Διαβάστε επίσης

Aλλαγή ονόματος, ανώτατο όριο τριών θητειών για κάθε βουλευτή και μετατροπή του κόμματος σε ψηφιακό 100%, μεταξύ των εισηγήσεων του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης προτείνει τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς.
Την πρότασή του για αλλαγή ονόματος αναμένεται να την καταθέσει στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα θα καταθέσει και την πρόταση του για τη νέα οργανωτική δομή της Κουμουνδούρου.

Μηνύματα ενότητας στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.
«Ήρθε η ώρα να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Από την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αυτονομία της ίδιας της πολιτικής στην χώρα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του σε ένα κατάμεστο Ζάππειο, παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματος.
Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι ο «πολιτικός αντίπαλος είναι η ΝΔ και οι πολιτικές της που βυθίζουν» -όπως είπε – «τον ελληνικό λαό στην απόγνωση και την απελπισία γι αυτό» -πρόσθεσε – «η νίκη θα επιτευχθεί με πολιτική συνέπεια και ήθος».
Την ανάγκη της ενότητας και επανεκκίνησης ενόψει της εσωκομματικής αναμέτρησης προέταξαν στις ομιλίες τους οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 16 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών που εισάγει ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και για την επέκταση του μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα σε έως 60 δόσεις και αφορά οφειλές που βεβαιώθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2024. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Στη σύλληψη ενός 61χρονου γιατρού και της 50χρονης συντρόφου του προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές ως υπαίτιους για φωτιές που προκάλεσαν από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται και ο 16χρονος, γιος της 50χρονης, ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιές κοντά στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια.

Ολοκληρώθηκε χθες η επιχείρηση απομάκρυνσης των νεκρών ψαριών και ο καθαρισμός του Ξηριά. Περισσότεροι από 250 τόνοι οδηγήθηκαν για αποτέφρωση και υγειονομική ταφή.
Οι επαγγελματίες του Βόλου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για την αναζήτηση των υπαιτίων για την οικονομική και οικολογική καταστροφή.
Ο Δήμος Βόλου θα τοποθετήσει ειδική σήμανση με πινακίδες απαγόρευσης κολύμβησης σε όλο το μήκος της περιοχής αρμοδιότητάς του, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλονται κυρώσεις. Η απαγόρευση θα αρθεί μετά από απόφαση του ΕΟΔΔΥ.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Η δολοφονία από τη Χαμάς των έξι ομήρων υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των υπολοίπων αιχμαλώτων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Την ίδια ώρα, η δικαιοσύνη των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που πιστοποιούν την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος έξι ηγετικών στελεχών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς για «τρομοκρατία».

Τριήμερο πένθος στην πόλη Ποτλάβα στην κεντρική Ουκρανία, μετά την πολύνεκρη ρωσική επίθεση με τουλάχιστον 51 νεκρούς και 235 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Τη ρωσική επίθεση καταδίκασαν Βρετανία και Γερμανία.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ότι συζήτησε για την ασφάλεια του ρωσικού πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Γκρόσι αναμένεται να μεταβεί σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο κατέλαβε η Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται έπειτα από μια νέα επίθεση τζιχαντιστών στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στον Ισημερινό, λεωφορείο με 35 επιβάτες, ανατράπηκε σε προάστιο του Κίτο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννιά άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι δέκα.

Στην αθλητική επικαιρότητα,
Διπλός θρίαμβος για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της σφαιροβολίας. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 11.92 και 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια καταρρίπτοντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λάζαρος Στεφανίδης με 9.84 μέτρα.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα