31.4 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

31.4 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πυρετώδεις διεργασίες στο Μαξιμου εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί συναντήσεις με υπουργούς και με στενούς συνεργάτες του προκειμένου να κλειδώσει η δέσμη μέτρων που θα ανακοινώσει, από το βήμα της έκθεσης, τα οποία πάντως θα είναι προσαρμοσμένα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και πλήρως στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Αναμένεται να δώσει έμφαση στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, την αντιμετώπιση του στεγαστικού και του δημογραφικού προβλήματος, και στην αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας.

 

Σαρωτικές αλλαγές -μεταξύ των οποίων τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς, ανώτατο όριο τριών θητειών για κάθε βουλευτή και ενίσχυση των ψηφιακών διαδικασιών- εισηγήθηκε μεταξύ αλλων ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή Καταστατικού του κόμματος, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο και με το κόμμα να βρίσκεται σε εσωτερικό αναβρασμό.

 

Η πρόταση για τις αλλαγές, η οποία θα συζητηθεί δεν γίνεται απρόσμενα. Γίνεται μέσα από μια γενικότερη προσέγγιση που έχει η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ . Ο κ. Κασσελάκης εκλέχτηκε από τη βάση με αυτό το σκοπό ή τουλάχιστον με αυτή την στοχοθέτηση είπε στον Αθήνα 984 ο Παυσανίας Παπαγεωργίου αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι αλλαγές που προτείνει για το κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγούν σε ένα μικρό, συγκεντρωτικό κόμμα αποκομμένο από την κοινωνία είπε στον Αθήνα 984 η βουλευτής της του κόμματος και μέλος της κίνησης των 87 Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως το αφήγημα με το οποίο εκλέχτηκε ο κ. Κασσελάκης, δεν έχει καμία σχέση με όσα συμβαίνουν σήμερα με δική του ευθύνη. Η κ. Γεροβασίλη ζήτησε την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά, “πρέπει να απευθυνθούμε στη βάση και να ανοίξει η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου στον ΣΥΡΙΖΑ”.

 

 

 

Μηνύματα ενότητας παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματος, στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Από την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αυτονομία της ίδιας της πολιτικής στην χώρα», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του σε ένα κατάμεστο Ζάππειο, παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματος. Ξεκαθάρισε ότι ο «πολιτικός αντίπαλος είναι η ΝΔ και οι πολιτικές της».

Την ανάγκη της ενότητας και επανεκκίνησης ενόψει της εσωκομματικής αναμέτρησης προέταξαν στις ομιλίες τους οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου.

 

«Η ενότητα και η αυτονομία βασικές προϋποθέσεις για το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα το επόμενο διάστημα με επιστροφή στις ρίζες μας με σύγχρονους όρους δίπλα στον πολίτη με κοινωνικές διεκδικήσεις και στοχεύσεις» είπε πριν από λίγο μιλώντας στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Αναφέρθηκε σε κοινωνικά ζητήματα όπως η ακρίβεια κάνοντας λόγο για εδραιωμένες ελίτ.

“Πρέπει να βοηθήσουμε το ΕΣΥ, να χτυπήσουμε τα καρτέλ για την έκρηξη των τιμων, να χτυπήσουμε τα υπερκέρδη των τραπεζών. Δεν γίνεται να ζούμε με μισθούς του 2011 με την αισχροκέρδεια του 2024 είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτονομία και η αυτοδυναμία των Δήμων στην πράξη, τονίζοντας ότι “στην Ευρώπη ενδυναμώνεται ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και δίνουν πόρους στους δήμους για να κάνουν την δουλειά τους” και πως “συνολικά το συστημα διακυβέρνησης πρέπει να αλλάξει”.

“Δεν φοβάμαι την ευθύνη και αναλαμβάνω την ευθυνη για να ανατάξουμε την Αθήνα αλλά και την χώρα μας αν εκλεγώ “ κατέληξε ο κ. Δουκας

 

Σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας στη διαδικασία αδειοδοτήσεων για τα πλανόδια Λούνα Πάρκ, που εκθέτουν τους πολίτες σε θανάσιμους κινδύνους, εντοπίζουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές, με επικεφαλής τον Συμεών Κεδίκογλου, απευθύνονται προς τον υπουργό Εσωτερικών και καλούν την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των σχετικών ελέγχων αλλά και να αναθεωρήσει το καθεστώς προστίμων και ποινών σε περίπτωση παραβάσεων.

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα εφαρμοστούν από τις 6 το απόγευμα περιμετρικά του Καλλιμάρμαρου λόγω της διεξαγωγής της συναυλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

 

 

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 16 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών που εισάγει ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και για την επέκταση του μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους.

 

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ. Με φόντο τις νέες φονικές επιδρομές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, Πολωνικά και συμμαχικά στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες για τρίτη φορά την τελευταια εβδομαδα, προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της χώρας της κεντρικής Ευρώπης, ανακοίνωσε η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων στην πλατφόρμα Χ.

 

Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα