back to top
32.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

32.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνονται οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση της ομιλίας του πρωθυπουργού και του πακέτου μέτρων που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο από το βήμα των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ. 

Στο επίκεντρο των στοχευμένων εξαγγελιών θα βρεθούν η ενίσχυση εισοδημάτων, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, οι διορθωτικές κινήσεις στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών, το στεγαστικό με επίκεντρο το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», η στρατηγική για το δημογραφικό, ενώ έμφαση θα δοθεί και στα ζητήματα που αφορούν στην Υγεία. 

Το «καλάθι παροχών» αναμένεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις αυξήσεις συντάξεων το 2025.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό στην ιστοσελίδα μας athina984. gr  

  

Την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κίνησης των 87 Όλγα Γεροβασίλη«Να θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος και να αφήσει τα παιχνίδια αντιπερισπασμού που διχάζουν και συρρικνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 984. Πρόσθεσε πως «οι αλλαγές που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγούν σε ένα μικρό, συγκεντρωτικό κόμμα αποκομμένο από την κοινωνία». 

Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο ο Στεφανος Κασσελάκης εισηγηθηκε τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς, ανώτατο όριο τριών θητειών για κάθε βουλευτή και ενίσχυση των ψηφιακών διαδικασιών. 

Μηνύματα ενότητας παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματοςστην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση τουενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.      

Ιστορικό χαρακτήρισε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί στο ΟΠΕΝ προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι η δύναμη, η οποία στο άμεσο μέλλον δύναται να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο να τη νικήσει, αλλά μέσα από την αξιοπιστία, το πολιτικό ήθος και τη σοβαρότητα να αλλάξει τον τόπο.

 

«Η ενότητα και η αυτονομία βασικές προϋποθέσεις για το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα το επόμενο διάστημα με επιστροφή στις ρίζες μας με σύγχρονους όρους δίπλα στον πολίτη με κοινωνικές διεκδικήσεις και στοχεύσεις» είπε πριν από λίγο μιλώντας στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.   

Αναφέρθηκε σε κοινωνικά ζητήματα όπως η  ακρίβεια κάνοντας λόγο για εδραιωμένες ελίτ.  

Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτονομία και η αυτοδυναμία των Δήμων στην πράξη και πως “συνολικά το σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να αλλάξει”.    

Δεν φοβάμαι την ευθύνη και αναλαμβάνω την ευθυνη για να ανατάξουμε την Αθήνα αλλά και την χώρα μας αν εκλεγώ “ κατέληξε ο κ. Δουκας     

 

Την ίδια ώρα, αιχμές ως προς τις διενεργούμενες δημοσκοπήσεις σε οτι αφορά την εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ αφήνει με δήλωση του ο υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος μεταξύ άλλων δηλώνει οτι “υπάρχουν κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνομαι ότι η υποψηφιότητα ενός Βουλευτή επαρχίας που δεν αποτελεί επιλογή συστημάτων και μηχανισμών, ενοχλεί. Και περισσότερο ενοχλεί η άρνηση μου να αποδεχθώ ένα μικρό ΠΑΣΟΚ που θα είναι κυβερνητικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη, είπε ο κ Κατρινης.

Με καταθέσεις παθόντων και συγγενών των θυμάτων συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς. Με την έναρξη της διαδικασίας δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν να τηρηθεί η διαδικασία εξέτασης μαρτύρων και αμέσως μετά να καταθέσουν οι πραγματογνώμονες που έχουν τοποθετηθεί για πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν στον τραγικό απολογισμό . 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα εφαρμοστούν από τις 6 το απόγευμα περιμετρικά του Καλλιμάρμαρου λόγω της διεξαγωγής της συναυλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».     

     

Ρυθμίσεις της κυκλοφορίας από αύριο και σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, προκειμένου να κυλήσει ομαλά το Ραλι Ακρόπολις.    

  

Ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου  οι αιτήσεις για την εξαγορά καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου από ιδιώτες σε 20 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.    

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί σε σχολείο κοντά στη Στοκχόλμη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας έφηβος ο οποίος είχε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες των σουηδικών ΜΜΕ συνελήφθη ένας ύποπτος και το σχολείο έχει αποκλειστεί. “Δεν αναζητούμε άλλους δράστες. Εκτιμάμε ότι ελέγχουμε την κατάσταση στο σχολείο”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Ρόιτερς αρνούμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

  

Αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα, προαναγγέλλει η Ρωσία που ενισχύει την ασφάλεια των πυρηνικών της σταθμών. Οι αναθεωρήσεις γίνονται «με φόντο τις προκλήσεις και τις απειλές που προκάλεσαν οι χώρες της λεγόμενης συλλογικής Δύσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. 

  

Η ρωσική επίθεση, νωρίς το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι, ενώ οι τραυματίες ανέρχονταν στους 30 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 

 

Την απόκτηση του 24χρονου Μαροκινού χαφ Αζεντίν Ουναχί με δανεισμό για ένα χρόνο από τη Μαρσέιγ ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός  

 

ΚΑΙΡΟΣ     

Γενικά αίθριοςσήμερα στην Αττικήμετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχέςκυρίως στα δυτικά ορεινά.     

Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου.  32 βαθμοί στο Γκάζι    

  

  

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα