back to top
32.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

32.5 C
Athens
Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο κεφάλι και στα πόδια τραυματίστηκε το πρωί στη Νέα Φιλαδέλφεια 14χρονο κορίτσι μετά από πτώση κολώνας της ΔΕΗ. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε το ανήλικο παιδί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Το ατύχημα συνέβη όταν τρόλεϊ χτύπησε στην κολώνα στην διασταύρωση των οδών Δεκελείας και Φωκών κοντά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Ιωάννη Τομπούλογλου που μίλησε στον Αθήνα 9.84 “το κορίτσι μαζί με τη μητέρα του βρίσκονταν στο φανάρι στην οδό Φωκών και περίμεναν να ανάψει πράσινο για να διασχίσουν το δρόμο. Σύμφωνα με τον ίδιο η “κολώνα ήταν σκουριασμένη”.

Στο σημείο συνεργείο του δήμου επιχειρεί να απομακρύνει την πεσμένη κολώνα.Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Φωκών από το ύψος της λεωφόρου Δεκελείας στο ρεύμα προς Ν. Ιωνία.

Κορυφώνονται οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την οριστικοποίηση της ομιλίας του πρωθυπουργού και του πακέτου μέτρων που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης το Σάββατο από το βήμα των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ.

Στο επίκεντρο των στοχευμένων εξαγγελιών θα βρεθούν μεταξύ άλλων η ενίσχυση εισοδημάτων, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών και το στεγαστικό με επίκεντρο το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». Έμφαση θα δοθεί και στα ζητήματα που αφορούν στην Υγεία. Το «καλάθι παροχών» αναμένεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις αυξήσεις συντάξεων το 2025. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας athina984. gr

 

Την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κίνησης των 87 Όλγα Γεροβασίλη. «Να θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος και να αφήσει τα παιχνίδια αντιπερισπασμού που διχάζουν και συρρικνώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά στον Αθήνα 984. Πρόσθεσε πως «οι αλλαγές που προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγούν σε ένα μικρό, συγκεντρωτικό κόμμα αποκομμένο από την κοινωνία».

Την ίδια ώρα και λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο ο Στέφανος Κασσελάκης εισηγήθηκε τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ σε Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς, ανώτατο όριο τριών θητειών για κάθε βουλευτή και ενίσχυση των ψηφιακών διαδικασιών.

 

Οι εκφυλιστικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνουν τα αδιέξοδα της σοσιαλδημοκρατίας, τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Οne».

Μηνύματα ενότητας παρουσία ιστορικών στελεχών του κόμματος, στην χθεσινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.

 

Ιστορικό χαρακτήρισε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας το πρωί στο ΟΠΕΝ προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι η δύναμη, η οποία στο άμεσο μέλλον δύναται να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο να τη νικήσει, αλλά μέσα από την αξιοπιστία, το πολιτικό ήθος και τη σοβαρότητα να αλλάξει τον τόπο.

«Η ενότητα και η αυτονομία βασικές προϋποθέσεις για το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα το επόμενο διάστημα με επιστροφή στις ρίζες μας με σύγχρονους όρους δίπλα στον πολίτη με κοινωνικές διεκδικήσεις και στοχεύσεις» είπε νωρίτερα στον Αθήνα 984 ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας.

Αναφέρθηκε σε κοινωνικά ζητήματα όπως η ακρίβεια κάνοντας λόγο για εδραιωμένες ελίτ.

Αναφερόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αυτονομία και η αυτοδυναμία των Δήμων στην πράξη.“Δεν φοβάμαι την ευθύνη και αναλαμβάνω την ευθύνη για να ανατάξουμε την Αθήνα αλλά και την χώρα μας αν εκλεγώ “ κατέληξε ο κ. Δούκας.

 

Την ίδια ώρα, αιχμές ως προς τις διενεργούμενες δημοσκοπήσεις σε οτι αφορά την εσωκομματική κούρσα στο ΠΑΣΟΚ αφήνει με δήλωση του ο υποψήφιος πρόεδρος Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος μεταξύ άλλων δηλώνει οτι “υπάρχουν κέντρα που θέλουν να χειραγωγήσουν την εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

 

Ποσότητες μεγάλου εύρους ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκαν σε δύο οικίες σε Αθήνα και Αγία Παρασκευή μετά από μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών το βράδυ της Δευτέρας.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα εφαρμοστούν από τις 6 το απόγευμα περιμετρικά του Καλλιμάρμαρου λόγω της διεξαγωγής της συναυλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

 

Αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα, προαναγγέλλει η Ρωσία που ενισχύει την ασφάλεια των πυρηνικών της σταθμών.

Η ρωσική επίθεση, νωρίς το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι. Στους 30 ανέρχονται οι τραυματίες σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

 

Η έκθεση κόμικς «Ένα γλυκό ξημέρωμα – 14 ιστορίες για την Αθήνα της Κατοχής», ανοίγει αύριο τις πύλες της στο κοινό, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις για το υπόλοιπο της ημέρας στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα