back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Φουρνιέ: «Ιδανικά θα ήθελα να αποσυρθώ στον Ολυμπιακό»

Διαβάστε επίσης

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού επιφύλαξαν βασιλική υποδοχή στον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος αποτελεί το νέο αστέρι της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Γάλλος φόργουορντ παρέθεσε συνέντευξη στην Equipe πριν πάρει τον δρόμο για την Ελλάδα και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ, την επιθυμία του να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ως παίκτης των Πειραιωτών αλλά και τον τελικό του Final Four του 2010, που είχε παρακολουθήσει δια ζώσης!

Αναλυτικά όσα είπε:
«Είχα επαφές με μερικούς διεκδικητές του τίτλου στο ΝΒΑ. Έναν συγκεκριμένα, τους Μιλγουόκι Μπακς. Ένα ενδιαφέρον που δεν καρποφόρησε. Και στη συνέχεια, μια διετής προσφορά από μια ομάδα που δεν με ενδιέφερε, όπου μου ζήτησαν να καθοδηγήσω τους νέους παίκτες. Δεν το θέλω αυτό πια.

Όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα άφησα όλα στην άκρη. Θα μπορούσε να με αναστατώσει. Είχα ήδη σκεφτεί να επιστρέψω στην Ευρώπη. Αν είναι να ζήσω κάτι δυνατό σε ένα μέρος, ήταν 100% ναι. Θα ήθελα να ζήσω περισσότερα τέτοια πράγματα στο ΝΒΑ, έφτασα μόνο τέσσερις φορές στα play off.

Αλλά εκεί δεν ελέγχεις τα πάντα. Μετά τους αγώνες, είπα στον ατζέντη μου ότι ήμουν πρόθυμος για μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός ήταν η προτεραιότητά μου.

Η Παρί ήταν η δεύτερη επιλογή μου, επειδή το να παίξω στο σπίτι μου θα ήταν δυνατό. Αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν, αυτό ξεκαθαρίστηκε γρήγορα.

Το νούμερο ένα πράγμα είναι ότι θέλω να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Μου αρέσει που είναι ένας σύλλογος που δεν είναι προσανατολισμένος σε σούπερ σταρ, με πολύ παιχνίδι εκτός μπάλας, αξίες ομαδικότητας, μάχες, νίκες. Ήθελα μπάσκετ Final Four, αλλά όχι στα άκρα, όπως η Μπαρτσελόνα με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Έχω τα προσόντα να προσαρμοστώ σε πολλά πράγματα.

Ανυπομονώ για το ντεμπούτο μου. Δεν θέλω να ζήσω αυτό που έζησα για δύο χρόνια στο ΝΒΑ. Είχα βαρεθεί μέχρι θανάτου. Θέλω πραγματικό ανταγωνισμό, ένα μέρος όπου μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Γυρίζω τη σελίδα χωρίς να μετανιώνω. Είμαι ήρεμος με αυτή την απόφαση και ενθουσιασμένος με τη νέα σελίδα που ανοίγει.

Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό πάει πολύ πίσω. Είχα πάει στον τελικό της Ευρωλίγκας το 2010, στο Παρίσι, ήμουν στην κερκίδα με τους οπαδούς του. Στο τέλος νίκησε η Μπαρτσελόνα, είχαν Ρούμπιο, Ναβάρο, ο Ολυμπιακός Τεόντοσιτς, Μπέβερλι, Τσίλντρες και Παπαλουκά, τον αγαπημένο μου Ευρωπαίο παίκτη. Οι οπαδοί ήταν τρελοί, μια ελληνική εκδοχή του στιλ της Νέας Υόρκης. Μου έκαναν κάτι που μου έμεινε.

Δεν θα επιστρέψω στην Αμερική. Δεν έχω ρήτρα ΝΒΑ στο συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό. Θέλω να εγκατασταθώ, ιδανικά να τελειώσω την καριέρα μου εκεί και να μην μετακομίζω κάθε χρόνο. Το ΝΒΑ ήταν δώδεκα χρόνια, εκ των οποίων τα δέκα ήταν σπουδαίες σεζόν, πέρασα υπέροχα. Θα ονειρευόμουν να φέρω έναν τίτλο ή να γίνω All-Star αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Και πάντα τα έδινα όλα».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα