33.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάνει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη ο Τσιτσιπάς

Διαβάστε επίσης

Πτώση στην παγκόσμια κατάταξη θα σημειώσουν Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη μετά την ολοκλήρωση του US Open.

Ο 26χρονος τενίστας θα χάσει τουλάχιστον μια θέση και θα βρεθεί στο Νο.12, ενώ θα πέσει στο Νο.13 αν ένας εκ των Φράνσις Τιάφοου και Τζακ Ντρέιπερ κατακτήσει τον τίτλο στη Νέα Υόρκη.

Πέφτει, όμως, και στο Race ο Στέφανος, που για την ώρα είναι στο Νο.12, αλλά θα βρεθεί στο Νο.13 αν περάσει στον τελικό ο Τιάφοου ή αν κερδίσει τον τίτλο ο Ντρέιπερ και στο Νο.14 αν συμβούν και τα δύο.

Θυμίζουμε ότι στο ATP Finals στο Τορίνο περνούν οι οκτώ πρώτοι στη λίστα, οπότε ο Στεφ χρειάζεται πλέον ένα δυνατό φινάλε στη σεζόν για να δώσει και φέτος το «παρών» στη διοργάνωση.

Η Μαρία Σάκκαρη, από την πλευρά της, θα πέσει στο Νο.10 του ranking, λόγω της… τρελής πορείας της Έμα Ναβάρο στη Νέα Υόρκη, ενώ δεν φαίνεται να έχει πλέον ελπίδες για το WTA Finals (είναι στο Νο.26 του Race).

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα χάσει σε μερικές μέρες τους 1.000 βαθμούς από την περσινή κατάκτηση του τίτλου στη Γουαδαλαχάρα και δεν θα έχει την ευκαιρία να τους υπερασπιστεί εκεί, καθώς το μεξικανικό τουρνουά είναι από φέτος 500άρι.

Yπάρχουν, ωστόσο, μέχρι το τέλος της σεζόν δύο WTA 1000 τα οποία θα γίνουν στο Πεκίνο και τη Γουχάν.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα