back to top
34.5 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

34.5 C
Athens
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ.Καρυστιανού: Το έγκλημα των Τεμπών θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας- Υπάρχουν δικογραφίες κατά πολιτικών και ΜΜΕ που συγκαλύπτουν

Διαβάστε επίσης

Τον εντονότατο προβληματισμό της σχετικά με την ελλιπή κάλυψη των εξελίξεων που αφορούν τη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη από τα ΜΜΕ εξέφρασε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μελιγγώνη, η Μαρία Καρυστιανού.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τα ΜΜΕ να κρατήσουν στην επικαιρότητα την τραγωδία των Τεμπών.

«Το έγκλημα των Τεμπών θα αλλάξει την πορεία της ιστορίας και τα κακώς κείμενα που μέχρι σήμερα συμβαίνουν. Εάν νομίζουν ότι εμείς θα αφήσουμε να λήξει το θέμα με τα πλημμελήματα, κάνουν λάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε» τόνισε η μητέρα θύματος και Προέδρος του Συλλόγου Συγγενών και Θυμάτων-Πληγέντων των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού. «Μέχρι τη τελευταία μέρα της ζωής μας θα έχουμε το γιατί και το πώς…αλλά να κουραστούμε, ποτέ! Θα το φτάσουμε μέχρι το τέρμα με τις ίδιες αντοχές», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με μέλη των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ κατά την οποία άφησε σαφείς αιχμές για την ελλιπή δημοσιογραφική κάλυψη της τραγωδίας επισημαίνοντας πως εξελίσσεται προσπάθεια συγκάλυψης, η κ. Καρυστιανού σημείωσε:

«Επιδίωξα αυτή τη συνάντηση με τις Ενώσεις των δημοσιογράφων για να διαμαρτυρηθώ. Το θέμα των Τεμπών δεν είναι στην επικαιρότητα, ενώ υπάρχουν εξελίξεις, παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει η ενημέρωση του κόσμου. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη μάθει κανείς τίποτα. Τα παράπονα αφορούν περισσότερο την ΕΡΤ που πρέπει να αναδεικνύει τέτοια θέματα. Η δημόσια τηλεόραση ανήκει σε όλους τους Έλληνες και πρέπει να ενημερώνει τους πολίτες για το τί συμβαίνει στη χώρα».

Υπάρχουν δικογραφίες κατά πολιτικών προσώπων και δεν ασχολείται κανείς

«Υπάρχουν δύο δικογραφίες που αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Δεν είναι αυτό σημαντική είδηση;! Υπάρχουν πολιτικοί μέσα στη βουλή για τους οποίους υπάρχουν κατηγορίες και υποψίες από δικαστικούς ότι έχουν εμπλακεί σε ποινικά αδικήματα. Αυτό δεν είναι είδηση;! Τα περισσότερα αδικήματα, αυτή τη στιγμή, είναι πλημμελήματα.. Δεν είναι κακούργημα ο θάνατος 57 ανθρώπων που μπήκαν σε ένα τρένο για να πάνε σπίτι τους;!»

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για ανεξάρτητη δικαιοσύνη

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης είναι τόσο παρεμβατικός, αν λοιπόν γνώριζε τη δικογραφία θα ήξερε τα τεράστια κενά που υπάρχουν. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πώς χαρακτηρίζει υποδειγματική την ανάκριση… Εμείς, ένα χρόνο μετά, βρήκαμε κόκκαλα των παιδιών μας στο σημείο, αυτό είναι τραγικό και αδιανόητο. Επομένως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλούν για ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να μας λένε ότι πρέπει να περιμένουμε να λειτουργήσει αυτή η δικαιοσύνη και να της έχουμε εμπιστοσύνη, είναι τραγικό.
Είναι απίστευτο ότι υπάρχουν τραυματίες που έχουν να πουν πράγματα και δεν έχουν κληθεί ακόμη να καταθέσουν…Ο ανακριτής δεν έχει σκοπό να κάνει διερεύνηση. Από μόνο του αυτό είναι ομολογία». 

Οι απαντήσεις θα δοθούν  και ας υποστηρίζει ο ανακριτής ότι τα ερωτήματά μας δεν έχουν βάση

«Γνωρίζουμε όλοι γιατί συγκρούστηκαν τα δυο τρένα, δεν λειτουργούσε τίποτα στο σιδηρόδρομο, αλλά για ποιο λόγο κάποιος να πετάξει χώματα στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, γιατί να κάνει μοντάζ στα ηχητικά και για ποιο λόγο έγινε αυτή η τεράστια έκρηξη που κατέκαψε τους ανθρώπους, τί μετέφερε το τρένο και γιατί έχουν χαθεί τα βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία; Οι απαντήσεις θα δοθούν και ας λέει ο ανακριτής ότι αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν βάση.
Τα δικά μας αιτήματα έχουν σκοπό να δώσουν τις απαντήσεις σε όλα αυτά και θα δοθούν, για να μάθουμε τελικά τί έχει συμβεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα