back to top
19.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

19.1 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Μικρή υποχώρηση της έξαρσης του κορονοϊού, καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, ωστόσο άλλοι 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού ενώ 673εις ασθενείς χρειάσθηκε να νοσηλευτούν. Δια σωληνωμένοι παραμένουν 29 ασθενείς.

Σε νέα ένταση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση τριών στελεχών του κόμματος να στηθούν εκ νέου εσωκομματικές κάλπες για την εκλογή Πρόεδρου στο κόμμα. Την προσφυγή σε νέες διαδικασίες εκλογής προέδρου πρότεινε ο Παύλος Πολάκη, μία ημέρα μετά την επιστροφή του στην ΚΟ. Ανάλογο αίτημα φέρεται να υπέβαλαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και οι Ολγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να δώσει τη μάχη εναντίον των εσωκομματικών του αμφισβητιών καθώς φέρεται να απέρριψε την πρόταση για προσφυγή και θεωρώντας ταυτόχρονα μη ωφέλιμη, για τον χώρο, την κατάθεση πρότασης μομφής προς το πρόσωπο του στην Κ.Ε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας.

Αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί τη Θεσσαλία και θα συναντηθεί με τους πληγέντες από την πλημμύρα Daniel.

Σε λίγη ώρα ξεκινάει η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία έχει κληθεί ο Χρήστος Σπίρτζης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Στη Γαλλία, όπου αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Εμμανουέλ Μακρόν να διορίσει πρωθυπουργό τον πρώην επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, αγνοώντας την πρόταση της Αριστεράς που ήρθε πρώτη στις εκλογές.

Συνεχείς συσκέψεις στην ΕΛΑΣ για τα αυστηρά μέτρα που προετοιμάζονται στο πλαίσιο των εγκαινίων της 88ης Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο οι Πρωθυπουργικές εξαγγελίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Δεν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο”, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τη Θήβα επισκέπτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Έντονη κριτική στην κυβέρνηση με σημείο αιχμής την υπερσυσσώρευση πλούτου άσκησε εκ νέου -αυτή τη φορά από την Χαλκίδα- ο Χάρης Δούκας. «Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να επανέλθει στην εσωτερική πολιτική σκηνή ως κόμμα εξουσίας θα πρέπει να τροποποιήσει το στίγμα που εκπέμπει, ιδίως αν αυτό οδηγεί σε ποσοστά κάτω από το 13%», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 ο , Μιχάλης Κατρίνης. Στη Λέσβο ο Παύλος Γερουλάνος. Περιοδεία στην Ήπειρο με πρώτο σταθμό τα Γιάννενα , πραγματοποιεί η Νάντια Γιαννακοπούλου. Πιστεύω ακράδαντα σε μια αυτοδιοίκηση, αυτόνομη με αποκεντρωμένες αποφάσεις και πόρους , με κοινωνικό έλεγχο και με σαφές πολιτικό πλαίσιο τόνισε η επίσης υποψήφια για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντησή της με το Δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη.

Εκτοξεύθηκε η χρήση της υπηρεσίας IRIS μέσα στο 2024 καθώς 1 στους 2 πολίτες- δηλαδή περισσότεροι από 3 εκατομμύρια- με ενεργοποιημένο web banking έχουν πλέον συνδέσει τους λογαριασμούς τους με το σύστημα άμεσων πληρωμών. Οι συναλλαγές που διενεργήθηκαν εντός του 2024 ανήλθαν σε 34 εκατομμύρια και άγγιξαν σε αξία τα 3,7 δισ. ευρώ.

Στη διάσωση 106 προσφύγων και μεταναστών, μεταξύ των οποίων και 37 παιδιά, από την περιοχή «Λιμενάρι» της Τήλου προέβησαν οι Λιμενικές Αρχές. Συνολικά 37 άντρες, 32 γυναίκες και τα ανήλικα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήλου.

Κάτω από το 10% και συγκεκριμένα 9,8% καταγράφηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το Β΄ τρίμηνο φέτος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, έναντι 11,2% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023 και 12,1% που ήταν κατά το Α΄ τρίμηνο του 2024.

Κλειστά τα σχολεία στην νότια Κίνα ενώ πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Γιάγκι, που πλέον έχει καταταχθεί στην κατηγορία του υπερτυφώνα και κατευθύνεται προς τη νήσο Χαϊνάν. Η τροπική καταιγίδα σάρωσε αυτήν την εβδομάδα τις Φιλιππίνες, προκαλώντας κατολισθήσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, ενώ τώρα διασχίζει τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ανοίγει αύριο τις πύλες του στο Πεδίον του ‘Αρεως το μεγάλο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2024. Συμμετέχουν 200ιοι εκδοτικοί οίκοι ενώ στη διάρκεια του θα φιλοξενηθούν άλλες 200ιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμοί Κελσίου. 34 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα