back to top
29.4 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

29.4 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια για την έκβαση της εσωκομματικής σύγκρουσης στην Κεντρική Επιτροπή

Διαβάστε επίσης

Το εξαιρετικά πολωμένο εσωκομματική κλίμα, η καταβύθιση στις δημοσκοπήσεις και η απαρέσκεια της κοινής γνώμης για τα κομματικά παιχνίδια δημιουργούν το χειρότερο δυνατό κλίμα γ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τίθενται στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το Σαββατοκύριακο .

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Παύλος Πολάκης ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου αρχηγού , αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση μομφής εκ μέρους του είναι αναπόφευκτη . Κατά των εκλογών τάχθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς, ενώ οι 87 ζητούν κάλπη χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει αν οι ίδιοι θα καταθέσουν μομφή ή θα συνταχθούν με άλλη πρόταση μομφής που θα κατατεθεί .

Εάν υποβληθεί πρόταση μομφής η διαδικασία προβλέπει ψηφοφορία και εάν γίνει δεκτή ανοίγει ο δρόμος για διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου που θα αφορά στη διαδικασία και τις υποψηφιότητες. Ακόμα πάντως και αν δεν γίνει δεκτή, ή έστω πριν να γίνει οποιαδήποτε σχετική ψηφοφορία, ουδείς μπορεί να αποκλείσει πρωτοβουλία του προέδρου με την οποία θα πρότεινε Συνέδριο για να αποφασιστεί το ενδεχόμενο ή όχι να στηθεί κάλπη για τη ηγεσία. Ίσως σε αυτή τη διαδικασία να έμπαιναν στην κρίση των συνέδρων και οι προωθούμενες καταστατικές αλλαγές ώστε ο κ. Κασσελάκης αν ξεπεράσει το εμπόδιο του καταστατικού συνεδρίου καθώς επιδιώκει να περάσουν μεγάλες καταστατικές αλλαγές.
Σε αυτά να προστεθεί το γεγονός ότι με το ερώτημα της διαγραφής παραπέμπει η τριμελής επιτροπή που έχει αναλάβει την υπόθεση του Χρήστου Σπίρτζη στην ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία και θα συνεδριάσει την Τρίτη.

 

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα