back to top
33.4 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

33.4 C
Athens
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024

Μ. Συντυχάκης: Ο λαός έχει λόγους για να “βουλιάξει” η Θεσσαλονίκη στα συλλαλητήρια

Διαβάστε επίσης

«Πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση είναι μόνο το ΚΚΕ που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του λαού, προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για την ενίσχυση το εργατικού λαϊκού κινήματος, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των επαγγελματιών και των νέων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Υπογράμμισε πως «το ΚΚΕ κυρίως δίνει τον αγώνα του στα συνδικάτα, στους συλλόγους και τα σωματεία σε μια προοπτική ν’ ανασυνταχθεί το κίνημα και ν’ αμφισβητήσει την ασκούμενη πολιτική, ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος στην πραγματική εργατική λαϊκή εξουσία, κόντρα στην κυριαρχία του κεφαλαίου, λύση σήμερα δεν είναι μία κυβερνητική εναλλαγή, αλλά η ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής».

Κινητοποιήσεις ΔΕΘ 
«Ο λαός έχει πολλούς λόγους για να “βουλιάξει” η Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο των σωματείων στα εγκαίνια της ΔΕΘ», τόνισε, κάνοντας λόγο για «τις υπέρογκες αυξήσεις σε 800 φάρμακα μέσα σ’ ένα βράδυ προς όφελος των φαρμακοβιομηχάνων, το ξεχαρβάλωμα του δημόσιου συστήματος Υγείας με τις τραγικές ελλείψεις, την κατάσταση στην Παιδεία με σχολεία να κλείνουν και τμήματα να συγχωνεύονται ή να καταργούνται, με μισθούς και συντάξεις στα τάρταρα, με εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες».

Η κυβέρνηση ζητάει και τα ρέστα για τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει

«Οι εικόνες με τον υπουργό Υγείας να περιφέρεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και να κουνά το δάχτυλο σε γιατρούς και εργαζόμενους που διεκδικούν προσλήψεις και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, είναι εξοργιστικές. Η κυβέρνηση ζητάει και τα ρέστα για τα αδιέξοδα που η ίδια έχει προκαλέσει στην Υγεία».

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στη δίνη ενός πολιτικού και ιδεολογικού εκφυλισμού

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται στη δίνη ενός πολιτικού και ιδεολογικού εκφυλισμού, σε μια προσπάθεια ν’ αναμορφωθεί η σοσιαλδημοκρατία για να παίξει τον ίδιο ρόλο με την κυβέρνηση της ΝΔ, με την οποία δεν διαφωνούν στα στρατηγικά σημεία της πολιτικής της».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα