back to top
21.5 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

21.5 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές καθυστερήσεις έως αυτήν την ώρα στην Αττική οδό από την έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας έως την Μεταμόρφωση, στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στην Αθηνών – Λαμίας από Ρέντη έως Αιγάλεω και από τα ΚΤΕΛ Κηφισού έως τους Αγίου Αναργύρους, στη βασ. Σοφίας, την Αρδηττού, στην παραλιακή στο ύψος του Φλοίσβου στο ρεύμα προς Γλυφάδα και από Αγ. Κοσμά έως την Αλίμου στο ρεύμα προς Πειραιά. Τέλος, στη Βουλιαγμένης στο ύψος του Ελληνικού και στα δύο ρεύματα.

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της ινδικής εταιρείας Vistara με 247 επιβάτες και πλήρωμα στην ανατολική Τουρκία, έπειτα από απειλή για βόμβα, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με την εταιρεία το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση από Βομβάη προς Φρανγκφούρτη και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ για λόγους ασφαλείας. Προσωρινά ανεστάλησαν όλες οι προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της πόλης. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και ερευνήθηκαν ένας προς έναν, πριν οδηγηθούν εντός του αεροδρομίου, ενώ ομάδα πυροτεχνουργών βρίσκεται στο σημείο για να εξετάσει τις αποσκευές και το εσωτερικό του αεροπλάνου. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Μουσταφά Τσιφτσί, το θέμα προέκυψε όταν, κατά τη διάρκεια της πτήσης «ένας από τους επιβάτες έγραψε σε χαρτοπετσέτα ότι υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο».

Για ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην Ελληνική οικονομία, η οποία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ «έτρεξε με ρυθμό 2,3% το δεύτερο τρίμηνο του έτους». Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει ότι «η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων.

Φορολογικό πακέτο 14 μέτρων, ύψους 860 εκ. ευρώ, με δημοσιονομικούς, ωστόσο περιορισμούς αναμένεται να εξαγγείλει αύριο ο πρωθυπουργός από το βήμα της 88ης Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μονιμοποίηση της απαλλαγής του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και ρύθμιση οφειλών σε Δήμους.

Εθνική αναπτυξιακή συμφωνία έως το τέλος του έτους ζητεί από την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις με αφετηρία τις αυριανές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου. Στις πέντε και μισή η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Στην διήμερη κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά αύριο αναμένεται να μεταφερθεί η εσωκομματική αντιπαράθεση. Οι εργασίες της θα ξεκινήσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι, με την εισήγηση του Προέδρου του Κόμματος. «Απέναντι στα σενάρια διασπάσεων πρέπει να προχωρήσουμε με την απόφαση να ηγηθούμε μίας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας», ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Περιοχές που επλήγησαν πριν από ένα χρόνο από την κακοκαιρία Daniel επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. «Αυτό το κράτος, το μπάχαλο, που είναι το επιτελικό κράτος, δεν μπορεί να είναι τόσο ανάλγητο, τόσο αδιάφορο, και αυτοί του 41% που έχουν φάει χαστούκι στις ευρωεκλογές, και συνεχίζουν την κατρακύλα τους, ας έρθουν εδώ, μπροστά στον κόσμο αδιαμεσολάβητα να δώσουν απαντήσεις. Κάποιος κυβερνά αυτή τη χώρα», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης μετά τη συνάντηση που είχε με μέλη της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων.

Επιστολή με αιχμές για την εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ απέστειλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας δια μέσω εκπροσώπων τους. Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι ζητούν μια εσωκομματική διαδικασία που θα μεταχειρίζεται όλες τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος ως ισότιμες, χωρίς να δημιουργεί υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων και θα παράγει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη και τους φίλους του κινήματος. Επίσης, υπογραμμίζουν ότι θεωρούν αυτονόητο ότι θα ισχύσουν οι ίδιοι κανόνες στην εκλογική διαδικασία με αυτούς του 2021, όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωσή μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρεφούς εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Προβλέψεις της ΤτΕ για οριακή επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2024 και το 2025. Όπως αναφέρεται στην μηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η ΤτΕ εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί φέτος κατά 2,2%, κατά 2,5% το 2025, και 2,3% το 2026. Για τον πληθωρισμό, η ΤτΕ εκτιμά ότι θα επιβραδυνθεί σε 3% το 2024, λόγω της περαιτέρω μείωσης των τιμών των τροφίμων, των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών και των υπηρεσιών. Η ΤτΕ εξακολουθεί να διαβλέπει κινδύνους για την ανάκαμψη της οικονομίας οι οποίοι συνδέονται με μία επιδείνωση της γεωπολιτικής κρίσης στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, καθώς οι εξελίξεις αυτές αυξάνουν την αβεβαιότητα και ασκούν ανοδικές πιέσεις στις τιμές της ενέργειας.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Σε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό τζούντο, η Θεοδώρα Πασχαλίδου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο άθλημα. Η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής έδειξε εξαιρετική απόδοση στον αγώνα για το χάλκινο, επικρατώντας της Τορουουνάα Λκαϊτζάβ από τη Μογγολία με ίπον σε μόλις 54 δευτερόλεπτα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. – 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα