back to top
32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

32.6 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Το κυβερνητικό σχέδιο που θα προβλέπει εισοδηματικές ενισχύσεις, μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αναμένεται να παρουσιάσει απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στις 6 στην Καμάρα η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.  

Τις προοπτικές (trend) του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές αναβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας αμετάβλητο το αξιόχρεο στη βαθμίδα ΒΒΒ (low). “Ακόμα μια θετική είδηση για την Ελλάδα μετά τις ανακοινώσεις της Eurostat, που κατατάσσουν την ελληνική οικονομία δεύτερη στην ΕΕ από πλευράς ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του 2024” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Με εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη ξεκινά στις 12 το μεσημέρι η κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. “Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις προκύψουν” ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο Μέγκα. Όπως είπε υπάρχει πιθανότητα να κατατεθεί μια πρόταση μομφής, ενδεχομένως από τον κύριο Πολάκη, ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να προϊδεάσει ότι θα κατατεθεί μία παράλληλη, ξεχωριστή ή κοινή, πρόταση μομφής και από την ομάδα των “87”.    

Λήγει την Δευτέρα η προθεσμία υποβολής των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται ώστε να λάβει και τυπικά ένας υποψήφιος το χρίσμα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου. Με κοινή επιστολή τους προς την αρμόδια επιτροπή διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας, μέσω των εκπροσώπων τους, ζητούν οι εκλογές να διεξαχθούν με τους ίδιους όρους που έγιναν οι εκλογές το 2021.

Φοροδιαφυγή ύψους 80 εκ. ευρώ εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέσω συναλλαγών υπαρκτών και εικονικών επιχειρήσεων ελαιοτριβείων και ελαιόλαδου. Εμπλέκονται πάνω από 30 επιχειρήσεις, από τις οποίες τουλάχιστον 14 έχουν συσταθεί με σκοπό την έκδοση και τη λήψη εικονικών τιμολογίων.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης της Χαμάς, το οποίο ήταν εγκατεστημένο σε σχολείο στην πόλη της Γάζας, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως απετράπη «τρομοκρατική» ενέργεια σε εβραϊκό κέντρο της Νέας Υόρκης» που επρόκειτο να γίνει στις 7 Οκτωβρίου από πακιστανό υπήκοο, πολίτη του Καναδά, ο οποίος συνελήφθη στις 4 Σεπτεμβρίου στον Καναδά. κατόπιν αιτήματος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας» του Μανχάταν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Κάμαλα Χάρις και όχι τον υποψήφιο της παράταξής του, Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε, “στα 248 χρόνια ιστορίας της χώρας, ουδέποτε υπήρξε κάποιος που εγείρει μεγαλύτερη απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα από τον Ντόναλντ Τραμπ”.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Συνολικά 12 μετάλλια μετρά η εθνική αποστολή, μετά και το χάλκινο της Θεοδώρας Πασχαλίδου στο τζούντο, το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο άθλημα.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, οπότε και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές, κυρίως στα ορεινά. Θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα