back to top
33.4 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

33.4 C
Athens
Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές καλούν με κείμενο τους οι «87» μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, λίγο πριν από την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του οργάνου. Του καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει το κόμμα, μιλούν για φαρσοκωμωδία, εσωστρέφεια και διχασμό, και πρόθεση να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσει δικό του κόμμα. Το κείμενο υπογράφουν 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας και Αλέκος Φλαμπουράρης. Το κείμενο έχει ήδη σταλεί στην  Γραμματέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου. Η εισήγηση του κυρίου Κασσελάλη έχει προγραμματιστεί γι’ αυτή την ώρα. 

Ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης. Αυτή την ώρα επισκέπτεται περίπτερα της Έκθεσης.  

Το βράδυ, από το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την τόνωση των εισοδημάτων. Στη λίστα ανακοινώσεων του πρωθυπουργού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: μείωση ασφαλιστικών εισφορών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, παρεμβάσεις σε επιδόματα και μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού.  

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη με ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ θα ισχύσουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ μισή ώρα νωρίτερα στην πλατεία ΧΑΝΘ είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Στις 6 στην Καμάρα η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.   

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις 9:30 το πρωί στην κεντρική Τουρκία. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο ήταν 34 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Γκαζιαντέπ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. 

Τουλάχιστον δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι δεκαπέντε τραυματίστηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό σχολείου στη Λωρίδα της Γάζας,  το οποίο είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων. Για πλήγμα ακριβείας σε σημείο όπου δρούσαν τρομοκράτες της Χαμάς, μιλά ο ισραηλινός στρατός.  Στο μεταξύ, η οικογένεια της τουρκικής καταγωγής Αμερικανίδας, που τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του εποικισμού, κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό ότι την σκότωσε και απαίτησε να διεξαχθεί «ανεξάρτητη έρευνα». 

Στην αθλητική επικαιρότητα, τη Φινλανδία αντιμετωπίζει απόψε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για το 2ο γκρουπ της Β’ κατηγορίας του Nations League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ στο Στάδιο Καραϊσκάκης.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, οπότε και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές, κυρίως στα ορεινά. Θερμοκρασία  έως 33 βαθμούς Κελσίου.  

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 31 βαθμοί. 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα