back to top
29.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

29.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Κακοκαιρία στη Λαμία: Ξερίζωσε δέντρα το μπουρίνι

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και την πόλη της Λαμίας το Σάββατο το βράδυ.

Μέχρι το ξημέρωμα συνεργεία των Δήμων αλλά και της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία σε πολλά σημεία της πόλης αλλά και του νομού καθώς πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν και έκλεισαν δρόμους. Υπήρξαν παρεμβάσεις για να κοπούν και να μεταφερθούν. Φερτά υλικά έκλεισαν ακόμη και δρόμους μέσα στην πόλη ενώ άμεσες ήταν οι παρεμβάσεις γύρω από το εκθεσιακό κέντρο της Λαμίας όπου φιλοξενείται το service park του ράλι Ακρόπολις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πληθώρα από δέντρα στην ευρύτερη περιοχή του service park λύγισαν στην πίεση του αέρα και είτε έσπασαν είτε ξεριζώθηκαν. Παρόμοιες καταστάσεις είχαμε στην Ανατολική Φθιώτιδα αλλά και στην περιοχή της Λοκρίδας.

Η βροχή που ξεκίνησε στις 21:45’ στη Βόρεια Λαμία, σύμφωνα με το lamiareport.gr έφτασε να πέφτει με ραγδαιότητα που άγγιξε τα 210 mm/hr στις 22:10’ ρίχνοντας συνολικά 15 τόνους ανά στρέμμα μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του meteo.

Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική κυρίως για κοπή δέντρων και για πλημμυρισμένα υπόγεια. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εξελίχθηκε στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου της Λαμίας σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί γύρω από το service park του ράλλυ για ληφθούν μέτρα και να συνεχίσει με ασφάλεια την λειτουργία του.

Χρειάστηκε να παρέμβουν αρκετά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου όπως επίσης και δυνάμεις της πυροσβεστικής για να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο από ξεριζωμένα δέντρα. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε αρκετά σημεία της Λαμίας αλλά και το νομού ευρύτερα, ενώ ειδικά συνεργεία της Δ.Ε.Η. προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες μέχρι τις πρωινές ώρες.

ΠΗΓΗ:lamiareport.gr /ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα