back to top
25 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

25 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί η μυστική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του  ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Η διαδικασία θα διαρκέσει ως τη μία μετά το μεσημέρι. Την πρόταση μομφής κατέθεσαν 100 μέλη του οργάνου και συνυπέγραψε ο Παύλος Πολάκης, θέτοντας παράλληλα υποψηφιότητα για την προεδρία. Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνται το 50% συν μία ψήφος του συνολικού αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή πρέπει να την υπερψηφίσουν 148 από τα 295 μέλη του οργάνου. 

 Σειρά μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και την ενίσχυση της προσφοράς κατοικιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι αυξήσεις στα εισοδήματα θα επηρεάσουν συνταξιούχους, μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, γιατρούς του ΕΣΥ και ένστολους. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν παρεμβάσεις για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών μέσω κινήτρων για το άνοιγμα κλειστών διαμερισμάτων και τη μετατροπή των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε μακροχρόνιες, καθώς και αντικινήτρων για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Τα μέτρα περιλαμβάνουν επίσης την υποστήριξη των αγροτών μέσω της μονιμοποίησης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε θερμοκήπια. Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr. Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου η οποία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον Αθήνα 9.84. 

“Παροχές χωρίς αντίκρισμα και απουσία οράματος” καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό. Για ημίμετρα μίλησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ για πολιτικές που επιβάλλουν η ΕΕ και η κερδοφορία των ομίλων έκανε λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα. 

 Επεισόδιο με πυροβολισμούς το πρωί έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις Ρομά στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στο κέντρο, επέστρεψαν μετά από λίγη ώρα και πυροβόλησαν στο πόδι έναν από τους υπαλλήλους. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο κάλυκες και μια βολίδα. 

 Αλληλοκατηγορίες Ουκρανίας – Ρωσίας για νυχτερινές αεροπορικές επιθέσεις στις μεθοριακές περιφέρειες των δύο χωρών. Στην ουκρανική περιφέρεια του Σούμι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα, ενώ η Μόσχα ανακοίνωσε πως τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν στο Μπελγκορόντ από ουκρανική αεροπορική επίθεση.  

 Και ο καιρός… 

Νεφώσεις στην Αττική, αυξημένες τις απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία  έως 32 βαθμούς Κελσίου.   

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 27 βαθμοί.   

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα