back to top
30.7 C
Athens
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024

30.7 C
Athens
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 24 μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΘ, συνολικού δημοσιονομικού κόστους για φέτος και του χρόνου 1,45 δισ. ευρώ εξειδίκευσαν νωρίτερα ο υπουργός Οικονoμικών Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Χρήστος Δήμας και Θάνος Πετραλιάς.

Συμπερασματικά αναπροσαρμόζονται έως το 2027 οι βασικοί μισθοί στο δημόσιο, με βάση  τις ετήσιες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα. Στόχος είναι παράλληλα με την αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 950 ευρώ από το 2027, να αναπροσαρμοστούν αντίστοιχα κατά 100 ευρώ και οι βασικοί μικτοί μισθοί στο δημόσιο. Ταυτόχρονα από τις αρχές του 2025 θα εφαρμοστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του 1% που ανακοινώθηκε για τον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο αυξάνοντας περαιτέρω τις καθαρές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας 3w.athina984.gr

Συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των συνταξιούχων εντοπίζουν παροχές αναντίστοιχες των αναγκών και πάγια αιτήματα, τα οποία δεν ικανοποιήθηκαν.
Μεταξύ άλλων, η αύξηση των συντάξεων θα είναι της τάξεως του 2,2 – 2,5% και όπως αναφέρουν: σε περίπτωση που ο πληθωρισμός προσεγγίσει το 3% τότε η αύξηση δεν θα καλύψει τις εισοδηματικές απώλειες.
Επίσης, διατηρείται το μέτρο της προσωπικής διαφοράς, παρά τις αντιδράσεις των συνταξιούχων, με συνέπεια τουλάχιστον 670.000 να μην λάβουν την αύξηση.

Αύριο θα συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μετά τις ραγδαίες  εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε νέα συνεδρίαση της ΚΕ -η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα σε δύο εβδομάδες – θα καθοριστούν οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα του Έκτακτου Συνεδρίου στο οποίο θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την εκλογή νέου προέδρου.
Ο  Στέφανος Κασσελάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του, υπογραμμίζοντας ότι θα μιλήσει απευθείας στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην κομματική νομενκλατούρα.
Παρόντες στη μάχη της διαδοχής δήλωσαν μέχρι στιγμής ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο Απόστολος Γκλέτσος. Πληροφορίες θέλουν τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη να εξετάζει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ενώ Σωκράτης Φάμελλος και Όλγα Γεροβασίλη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Ο Νίκος Παππάς, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει αυτή τη στιγμή συζήτηση για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ενώ ελλείψει αρχηγού θα εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ των 5.000 υπογραφών έτσι ώστε και τυπικά οι υποψήφιοι να λάβουν το χρίσμα διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος.

Την Κοζάνη επισκέπτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

6 στόχους – άξονες για το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ καταθέτει ο Χάρης Δούκας, καλώντας σε ανοιχτό διάλογο με φορείς, συνδικάτα, τοπική αυτοδιοίκηση, μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παύλος Γερουλάνος  απόψε στις 8 στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την Αναγέννηση της Ελλάδας. Τη συμπρωτεύουσα επισκέπτεται και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Να μην πραγματοποιηθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία και να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό ζητάει το ΚΚΕ, το οποίο επανακατάθεσε στη Βουλή σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας.

Χωρίς ταξί έως τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης η Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Για δεύτερη φορά συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ο πατέρας του 19χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του στο λουνα παρκ στη Χαλκιδική. Συνοδευόμενος από  τεχνικό πραγματογνώμονα κατέθεσε νέα στοιχεία για την υπόθεση με στόχο να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο του παιδιού του που ο ίδιος χαρακτηρίζει δολοφονία.

Σε αναβολή για τις 21 Μαρτίου οδηγήθηκε η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Συστάθηκε και τυπικά ο νέος, εθνικός φορέας για τον κινηματογράφο και την οπτικοακουστική πολιτική.  Η αποστολή του μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου και την προώθηση και προβολή του διεθνώς, την στήριξη εγχώριων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή μέσα στον Σεπτέμβριο κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με τη Ρωσία, ένδειξη της ενίσχυσης των δεσμών των δύο χωρών, η οποία έχει ωθήσει το ΝΑΤΟ να κατηγορήσει το Πεκίνο ότι «διευκολύνει» τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Γαλλία ζήτησε πρόσθετο χρόνο για να διασφαλίσει τη συνοχή μεταξύ του σχεδίου και του νομοσχεδίου της για τα δημοσιονομικά του 2025, αναφέρει το Bloomberg. Το σχέδιο έπρεπε να είχε υποβληθεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Και ο καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, υψηλή κεραυνική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους φέρνει από σήμερα ως την Τετάρτη η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ. Αρχικά θα επηρεάσει τα δυτικά της χώρας.

Αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα