back to top
22.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Εφοδο πραγματοποίησε -πριν από λίγη ώρα-  η αστυνομία , στο διαμέρισμα του άνδρα  που απειλούσε να πέσει στο κενό ,υποστηρίζοντας ότι έχει φιάλη υγραερίου την οποία θα ανατινάξει. Περισσότερα  θα μας πει ο αστυνομικός μας συντάκτης Δημήτρης Πέρρος…

Στο 3% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο, από 2,7% τον Ιούλιο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Αύξηση κατά 2,8% στα τρόφιμα σε σχέση με πέρυσι. Μεγαλύτερη η αύξηση στο ελαιόλαδο με 49,1%  και στις μεταφορές με 27,3%.

Την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη υλοποίηση του προγράμματος των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων, επισήμανε ως βασική προτεραιότητα  ο  πρωθυπουργός, στη σύσκεψη που είχε  με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Αύριο ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να εξειδικεύσει τα μέτρα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις στον απόηχο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της  Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Με πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού, απαντά η ΓΣΕΕ. Η ΑΔΕΔΥ, χαρακτήρισε τον κυβερνητικό σχεδιασμό “κοροϊδία με αύξηση 12 ευρώ το μήνα. Σε εγρήγορση καλεί τις οργανώσεις- μέλη της η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Δημήτρης Βέττας. Προηγήθηκε η παραίτηση της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά.

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ. Προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με 27,6% στην πρόθεση ψήφου έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη με 21,1% δίνει δημοσκόπηση της Interview για την «Political». Στις επτά και μισή ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην 88η ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.   Στην Ημαθία και την Πιερία περιοδεύει ο Παύλος Γερουλάνος.
Ανατολικά κινείται η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ ,σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ.  Εντονα καιρικά φαινόμενα ,με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς κεραυνούς αναμένονται μέχρι αύριο το απόγευμα, στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε  κατέθεσει εναντίον της η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής.
Η κ. Ακρίτα,χαρακτήρισε αυτονόητη πράξη ευθύτητας την παραίτησή της από τη βουλευτική ασυλία, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτεί πίσω από ασυλίες και προνόμια.

Το Κίεβο θα επισκεφτεί αυτήν την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λάμι, μαζί με τον αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν. Την από κοινού επίσκεψη, την πρώτη μετά από περισσότερο από μια δεκαετία, επιβεβαίωσε ο βρετανός υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, στο Λονδίνο, έχοντας στο πλευρό του τον Άντονι Μπλίνκεν που επισκέπτεται την Βρετανία.

Τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμη 54εις συνεχίζουν να αγνοούνται από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι στο βόρειο Βιετνάμ σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική , πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.  29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα