back to top
21.6 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

21.6 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Σε Κίεβο και Βαρσοβία ο Μπλίνκεν εν αναμονή των κυρώσεων στο Ιράν

Διαβάστε επίσης

Αύριο θα μεταβεί τελικά στο Κίεβο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μαζί με τον βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι. Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας. Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός υπουργός θα ταξιδέψει στην Πολωνία, όπως ανέφεραν υπηρεσίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στη Βαρσοβία, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους με τους οποίους θα συζητήσει μια σειρά από σημαντικά διμερή θέματα, όπως η εμβάθυνση της αμυντικής και ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συζητηθεί και η υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, στη βάση του κοινού έργου που μπορούν να έχουν οι δύο χώρες, ΗΠΑ και Πολωνία, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ουκρανία και την Πολωνία, γίνεται την ώρα που έχουν ήδη προαναγγελθεί κυρώσεις εναντίον του Ιράν για την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία. Όπως δήλωσε μάλιστα από το Λονδίνο τα όπλα αυτά αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από τη Μόσχα τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο πρόκειται για πυραύλους μικρού βεληνεκούς Fatah 360.

Εν τω μεταξύ, κυρώσεις στο Ιράν αναμένεται να ανακοινώσουν και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία. Σύμφωνα δε με τον Άντονι Μπλίνκεν σε αυτές θα περιλαμβάνεται και η αεροπορική εταιρία Iran Air. Το Λονδίνο από την πλευρά του ανέφερε ότι οι κυρώσεις του θα περιλαμβάνουν και τον ιρανική εταιρεία κατασκευής drone.

Ευάγγελος Σαρακινός 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα