back to top
22.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Λευκωσία: Χωρίς συμφωνία η έκτακτη σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Διαβάστε επίσης

Χωρίς λευκό καπνό ολοκληρώθηκε στη Λευκωσία η έκτακτη σύσκεψη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας Κύπρου. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της συνάντησης που διήρκησε περίπου τέσσερεις ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν τελειώσαμε, η συζήτηση συνεχίζεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται ιστοσελίδα philenews δεν υπήρξε ούτε συμφωνία, αλλά ούτε και ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις.

Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε -όπως δεν αναμενόταν να υπάρξει- θετική κατάληξη σε όλα τα θέματα που ηγέρθηκαν κατά τη συζήτηση που έγινε, τα περισσότερα από την κυπριακή πλευρά.

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση των μερών θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, συνεπώς αποφεύχθηκε ναυάγιο της διαδικασίας.

Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργος Παπαναστασίου και Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσαν πως η συζήτηση ήταν όντως εποικοδομητική και θα συνεχιστεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης και οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι από την Κύπρο. Η σύσκεψη κράτησε περί τις 5 ώρες, δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις διότι η γαλλική Nexans φαίνεται να έδωσε νέα παράταση μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα