back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκλήθη ο Ιρανός επιτετραμμένος στο Λονδίνο για την φερόμενη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία

Διαβάστε επίσης

Τον επιτετραμμένο του Ιράν στην χώρα, τον ανώτερο διπλωμάτη της Τεχεράνης στο Λονδίνο, κάλεσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τη φερόμενη μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία.

«Σήμερα σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους και κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών, ο επιτετραμμένος της ιρανικής πρεσβείας στο Λονδίνο εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατέστησε σαφές ότι η όποια μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία θα εκληφθεί ως μια επικίνδυνη κλιμάκωση και θα υπάρξει σημαντική απάντηση».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες ατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο ότι η Ρωσία παρέλαβε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν και πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει στον πόλεμό της στην Ουκρανία εντός εβδομάδων.

Χθες επίσης, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι καταδίκασαν την κίνηση αυτή.

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε φυσικά πρόσωπα και οντότητες του Ιράν που εμπλέκονται στην παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, καθώς και σε ρωσικά φορτηγά πλοία που, όπως είπε, εμπλέκονται στη μεταφορά των πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα