back to top
25.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

25.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα καταφέρει – Θα είναι η επόμενη κυβέρνηση των νέων μεγάλων αλλαγών

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, με αποδόμηση του λεγόμενου επιτελικού κράτους απο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 88η ΔΕΘ απο το βήμα της οποίας ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο του κόμματος που βασίζεται στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων .

Στον 6ο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ, οι πολίτες δεν έχουν τίποτα άλλο να προσδοκούν εκτός απο το να περιμένουν το 2027 μήπως δουν καλύτερες μέρες δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο τις πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη οτι προσπάθησε να καλύψει διαχειριζόμενες πολιτικές αποτυχίες θέτοντας μεταξύ άλλων σε πρώτο πλάνο θέματα της οικονομίας . Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε οτι η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι η 2η χειρότερη απο τους 27 της ΕΕ, μας ξεπερνά-όπως είπε- μόνο η Βουλγαρία.
Μίλησε επίσης για ισχυρά ολιγοπώλια που απλώνονται-όπως είπε- σε πολλούς κρίσιμους τομείς, όπως ενέργεια, τρόφιμα, τράπεζες, . Το τρένο του Ταμείου Ανάκαμψης περνά μπροστά απο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις , δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας χαρακτηριστικά 10 δις του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνθηκαν σε 350 μεγάλες επιχειρήσεις και μόλις 1,5 δις σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων: Έχετε αποτύχει παταγωδώς κ. Μητσοτάκη . Αν σας χάσουμε , είναι σίγουρο οτι όλα θα πάνε καλύτερα. Όλοι και περισσότεροι Έλληνες σας γυρίζουν την πλάτη δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και αφού θύμισε τη φράση του πρωθυπουργού οτι δεν σκοπεύει να βγει σε πρόωρη σύνταξη, σημείωσε με νόημα οτι με την πρώτη ευκαιρία που θα δώσετε στον ελληνικό λαό να είστε σίγουρος οτι θα σας στείλει μόνιμα σε συνταξιοδότηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε οτι το μεγάλο χρέος του ΠΑΣΟΚ είναι να αξιοποιήσει και να απελευθερώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Εθνικό Σχέδιο Made in Greece

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για ένα σχέδιο που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας , της μεσαίας τάξης, για ένα εθνικό σχέδιο Made in Greece με βάση το τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη ,ποιοτικές θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων .

Ειδικότερα ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για 8 συγκεκριμένους εθνικούς στόχους:

1oν) ισχυρή ελληνική περιφέρεια, μεταξύ άλλων μέσα απο: γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ σε παραμεθόριες περιοχές, ενίσχυση δημόσιων υποδομών, δίκτυα σύγχρονων μεταφορών και πράσινη μετάβαση και ενίσχυση τοπικής αυτοδιοίκησης μαζί με οικονομική αυτοτέλεια

2ον) η πρόσβαση στη φθηνή και ποιοτική κατοικία μεταξύ άλλων μέσα απο: ένα συνεκτικό στεγαστικό πρόγραμμα, δημιουργίας κοινωνικών κατοικιών μέσα απο πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, κατάργηση της Χρυσής Βίζας. Επαναφορά φορολογικής έκπτωσης τόκων στεγαστικής κατοικίας.

3ον)σύγχρονο κοινωνικό κράτος για τους πολίτες με έμφαση στην Υγεία και την Παιδεία : αναγέννηση του ΕΣΥ μέσα απο ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, ισχυρό και ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, νέος χάρτης υγείας με έμφαση στη νησιωτική χώρα. Δημόσια παιδεία με επανασύσταση εθνικού συμβουλίου παιδείας. Εθνικό απολυτήριο, πιστοποίηση ξένης γλώσσας, στήριξη ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού. Σύνδεση επαγγελματικής εκπαίδευσης με πραγματικές ανάγκες της οικονομίας. Στήριξη Δημόσιου Παν/μιου. Ναι στα μη κρατικά , μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ αλλά με σεβασμό στο Σύνταγμα. Στήριξη της ειδικής αγωγής.

4ον) μέτρα ασπίδα απέναντι στην ακρίβεια: συνδυασμό έκτακτων δημοσιονομικών μέτρων: Θέσπιση ενιαίας Αρχής Καταναλωτών. Ουσιαστικός έλεγχος απο Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΔΙΜΕΑ. Έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών μεγάλων επιχειρήσεων. Έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής

5ον) Αποτελεσματική προστασία εισοδήματος ευάλωτων πολιτών: τιμαριθμική αναπροσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, επαναφορά εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας μέσα απο διαπραγματεύσεις με κοινωνικούς εταίρους, κατάργηση προσωπικής διαφοράς, επαναφορά ΕΚΑΣ για 350 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους

6ον)νέο παραγωγικό πρότυπο με ισχυρό πρωτογενή τομέα. Επαναδιαπραγμάετυση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

7ον)έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων: δίκαιη ρύθμιση χρεών προς ΕΦΚΑ και Εφορία με πραγματικές 120 δόσεις, θέσπιση κινήτρων για τους συνεπείς ειδικά κανάλια χρηματοδότησης απο το Ταμείο Ανάκαμψης αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

8ον)αποκατάσταση της εμπιστοσύνης , θεσμούς και δικαιοσύνη: επιτελικό κράτος κ. Μητσοτάκη απέτυχε παταγωδώς. Όπου υπάρχει συγκεντρωτισμός βρίσκει έδαφος να αναπτυχθεί αδιαφάνεια, και αναξιοπιστία. το σκάνδαλο υποκλοπών.
Δεν υπάρχει ευημερία, χωρίς κράτος δικαίου και σεβασμό στις ανεξάρτητες αρχές. Διάκριση των εξουσιών. Η δικαιοσύνη έχει χρέος να ρίξει άπλετο φως στην τραγωδία των Τεμπών. Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση ώστε η επιλογή να μην γίνεται απο την κυβέρνηση.

Αλλαγή σελίδας-Το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των εξελίξεων

Αυτό το σχέδιο αποτελεί απάντηση σε όσους προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε οτι το προοδευτικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ βασίζεται σε επεξεργασμένες και στοχευμένες προτάσεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων υπογράμμισε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε :έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης, αποτελούμε το βασικό πυλώνα της αντιπολίτευσης της χώρας και αυτό δεν προέκυψε συγκυριακά αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης στρατηγικής που έβαλε το ΠΑΣΟΚ στο κέντρο των εξελίξεων της χώρας.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για αλλαγή σελίδας, που έχει ανάγκη ο λαός και η πατρίδα. για μια νέα δημιουργική Ελλάδα, με κορωνίδα την πολιτική αυτονομία απο την εγχώρια οικονομική ελιτ όπως τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε λέγοντας: θα τα καταφέρουμε να δώσουμε ελπίδα, για μια ισχυρή χώρα και δίκαιη κοινωνία Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα καταφέρει, θα είναι η επόμενη κυβέρνηση των νέων μεγάλων αλλαγών.
Κλείνοντας εμφανίσθηκε ενωτικός καθοδόν προς την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου λέγοντας: Το μήνυμα ενότητας που δίνουμε όλοι οι υποψήφιοι απο τη Θεσ/νικη προσφέρει στους φίλους του ΠΑΣΟΚ ένα πλατύ χαμόγελο

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα