back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

29.7 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στο  επίκεντρο του Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ξανά το μεταναστευτικό.  Να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις της για την αντιμετώπισή του, κάλεσε την ΕΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  μετά την συνάντηση του με τον αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ στη Βιέννη . “Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος απλώς λόγω της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας, ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για κίνδυνο επιλεκτικής εφαρμογής της συνθήκης του Σένγκεν 

Αθήνα, Βιέννη και Βαρσοβία αντιμετωπίζουν με κοινή προσέγγιση το ζήτημα μετά την απόφαση της Γερμανίας να ενισχύσει τους διασυνοριακούς ελέγχους.  

Στην αλλαγή πολιτικής ατζέντας της Γερμανίας στο μεταναστευτικό, απέδωσε το ντόμινο αντιδράσεων και στα υπόλοιπα κράτη ο Γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής πολιτικής Μάνος Λογοθέτης  μιλώντας στον Αθήνα 984 Είναι λογικό όταν λες, εγώ θα κλείσω τα δικά μου σύνορα και όποιος μπαίνει μέσα θα ελέγχετε, ενώ είσαι από τους πρωτεργάτες της Ένωσης και του Σέγκεν, αυτό να προκαλεί αντιδράσεις στους γείτονες” είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο  ανέφερε πως ενδέχεται η στάση του Βερολίνου να έχει και θετική επίδραση  καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά- αν κλείσει ο προορισμός Γερμανία ενδεχομένως  να πάψει η Ελλάδα να είναι μία διάβαση. 

 

 

Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ για την ενίσχυση και ελάφρυνση των οικογενειών, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και τη στήριξη των εργαζόμενων γονιών  εξειδικεύουν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί. 

 

Έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και το επιτελικό κράτος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 88η ΔΕΘ. Ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο του κόμματος που βασίζεται στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα  συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης που θα ανακηρύξει επισήμως τους υποψηφίους προέδρους στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου.  

 

 

Αντιπαράθεση Δούκα – Σκέρτσου για τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα. Ο υπουργός επικρατείας επέκρινε τον Δήμαρχο Αθηναίων  λέγοντας καλό είναι αντί να τρέχει σε περιοδείες να καθαρίσει τα φρεάτια. Ο κ. Σκέρτσος πιστός στη γραμμή του Μαξίμου επιμένει στα fake news   .   
Το παραμύθι ότι για «όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος τόνισε ότι τα φρεάτια της Αθήνας ήταν καθαρά. 

 

 

Τα πλημμυρικά φαινόμενα απασχόλησαν και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Χάρη Δούκα να τονίζει ότι η Κομισιόν πριν από τρία χρόνια ζήτησε μελέτες για να χρηματοδοτηθούν τα έργα με το ποσό των 32 δισεκατομμυρίων.    

 

Δικός μας στόχος, συμπλήρωσε, είναι να είναι έτοιμη η μελέτη εντός του μήνα για να μπορέσουμε να έχουμε τεκμηριωμένες όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις.  «Όμως οφείλουμε να πούμε ότι έχει καεί το 1/3 των δασών της Αττικής και οι υποδομές δεν επαρκούν», κατέληξε ο κ. Δούκας.   

 

Αυτοψία στο ρέμα του Ποδονιφτη πραγματοποίησε νωρίτερα το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής Νικος Χαρδαλιάς Αναφέρθηκε στην σημασία των έργων καθαρισμού ρεμάτων που ήδη είναι σε εξέλιξη, καθώς όπως τόνισε εξασφαλίζουν την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. 

 

Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού με κλιμακωτές χρεώσεις, ανάλογα με τα επίπεδα κατανάλωσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη Τύπου για τη λειψυδρία και τη συνολική διαχείριση των υδάτων. 

 

Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% αναμένεται να προχωρήσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.  

 

Την αναλυτική λίστα με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά οι ιδιώτες που έχουν καταπατήσει η διεκδικούν , εδώ και πολλά χρόνια, ακίνητα η εκτάσεις  του δημοσίου προκειμένου -βάσει νόμου-  να τα εξαγοράσουν ,περιλαμβάνει  κοινή υπουργική απόφαση που  δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 

Πρόκειται για 90.000 καταπατημένα ακίνητα και εκτάσεις. Η διαδικασία ξεκινάει 30 Σεπτεμβρίου 2024 και η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή  έως το τέλος Οκτωβρίου 2025. Το τίμημα εξαγοράς των ακινήτων θα εξοφλείται είτε εφάπαξ, είτε με έκπτωση 10% εως 80% σε 60 ισόποσες άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 100 ευρώ. 

 

Την έντονη αντίθεσή του με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων εκφράζει με ψήφισμά του ο Δήμος Αθηναίων.  

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία στην Αττική το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, καθώς η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού είναι αργία για τους φαρμακοποιούς. Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία. 
 

22 νέα εγχώρια κρούσματα, ιού του Δυτικού Νείλου,  δηλώθηκαν στην χώρα μας  την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.  Έχουν καταγραφεί, επίσης, 4 εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού. Συνολικά εχουν καταγραφεί 25 θάνατοι  από τον ιο. 

 

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται ο 46χρονος  ο οποίος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και τραυμάτισε τρεις πεζούς, ένα αντρόγυνο και το δύο ετών παιδί τους, σε περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη από αμέλεια, κατά συρροή, επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 

 

ΚΑΙΡΟΣ    

Γενικά αίθριος στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 32 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα