back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Ν. Μπίστης : Στη στροφή για το δρόμο χωρίς επιστροφή η Νέα Δημοκρατία – Λύση η συμμαχία της Κεντροαριστεράς

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να έχουμε ένα συμμαχικό σχήμα Αριστεράς, Κεντροαριστεράς, Σοσιαλδημοκρατίας… Αυτό που γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Να συσπειρωθούμε πάνω σε ένα πρόγραμμα ώστε να ανασχεθούν η Δεξιά και η ακροδεξιά πολιτική. Πρέπει να κατέβουμε με κοινό ψηφοδέλτιο….Τώρα είναι η ώρα» δήλωσε το ιδρυτικό στέλεχος της Νέας Αριστεράς Νίκος Μπίστης στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Μελιγγώνη. 

Πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται οριακά στο σημείο χωρίς επιστροφή, είναι στη στροφή».

Δίνοντας σήμα επιτάχυνσης των διαδικασιών, εκτίμησε πως η εναλλακτική βρίσκεται στο χέρι της Κεντροαριστεράς που πρέπει να βιαστεί να  συνεννοηθεί και να διαμορφώσει συνεκτική πρόταση. «Πρέπει να ξεκινήσουμε χτες… Δεν υπάρχει πολύ χρόνος και εναπόκειται στην Κεντροαριστερά να δώσει εναλλακτική στον κόσμο.»

Υπενθύμισε ότι «μόλις τον προηγούμενο μήνα, τα πράγματα ήταν πιο σκοτεινά» και προειδοποίησε πως «ενδεχόμενη αποτυχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των πάλαι ποτέ κεντροδεξιών κομμάτων κινδυνεύει να οδηγήσει σε μεγέθυνση της ακροδεξιάς  όπως συνέβη στη Γερμανία, με συνέπειες κυρίως στο μεταναστευτικό.. Επίσης,  εδώ ,  μέτρηση της GPO κατέγραψε επιθυμία για αυστηροποίηση της πολιτικής το μεταναστευτικό, σε ποσοστό 78%.»

Για τον ΣΎΡΙΖΑ  σημείωσε πως με τον Στέφανο Κασσελάκη πήγαινε στα βράχια. Τόνισε τον ρόλο της Νέας Αριστεράς ως δύναμης συνέπειας, παρά το μέγεθός της, υπογράμμισε την α καθυστέρηση και το κλίμα αοριστίας στο ΠΑΣΟΚ ενόψει εκλογής ηγεσίας και επανέλαβε  την ανάγκη για ένα μίνιμουμ πρόγραμμα στην Αριστερά που θα δώσει διέξοδο στους πολίτες.

«Υπήρχε η βεβαιότητα ότι με τον Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στα βράχια. Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί κλίμα αοριστίας. Εμείς δώσαμε μια μικρή χειρολαβή σε 100 χιλιάδες ανθρώπους, αλλά δεν έχουμε δύναμη, μπορούμε να παίξουμε ρόλο καταλύτη κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο. Είμαστε οι μόνοι που κάνουμε ό,τι  είπαμε και θα κάνουμε το Συνέδριό μας στις 7 Οκτωβρίου. Βασικό είναι να δούμε- όταν τελειώσουν στο ΠΑΣΟΚ οι εκκρεμότητες στα θέματα ηγεσίας- αν όντως υπάρχει βούληση να το κάνουμε όπως στη Γαλλία. Να συγκεντρωθούν δηλαδή οι δυνάμεις με βασικό στόχο να τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη και να βρούμε εναλλακτική 10 σημείων  σε ένα minimum πρόγραμμα στην Αριστερά για να έχει  διέξοδο ο κόσμος»

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχει τελειώσει η κατάσταση. Θα δούμε τί θα συμβεί. Θα μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συσπείρωσης μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνένωση όμως με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Βαρύτητα θα πέσει στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να δώσουμε εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, αυτό γίνεται μόνο με συνεννόηση και συνεργασία. Όποιος λέει μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι δε θέλει συνεργασίες με την Αριστερά, διευκολύνει τον κ. Μητσοτάκη».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

«Αν δεν αρχίσει οργανωμένα ο διάλογος, δεν πρόκειται να δούμε πού μπορεί να φτάσει. Έχουμε διαφωνίες, αλλά πρέπει να συζητήσουμε. Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνουν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι όμως πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μιλήσουν για την επόμενη μέρα… Τώρα είναι η ώρα»

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα