back to top
31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Α. Στρατινάκη νέα Συνήγορος του Καταναλωτή με την έγκριση της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η τοποθέτηση της δικηγόρου και μέχρι πρότινος γενικής γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννας Στρατινάκη, στη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Στρατινάκη που διαδέχεται στη συγκεκριμένη θέση τον Λευτέρη Ζαγορίτη, ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, «παρών» δήλωσαν οι συνάδελφοί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν ΚΚΕ,Ελληνική Λύση,Νέα Αριστερά, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες.

Ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για την ακρίβεια, είπε ότι σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα και τα βασικά είδη διατροφής, «πάει να επέλθει ηρεμία, καθώς παρουσιάζεται μια εικόνα σταθεροποίησης των τιμών».

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό των τροφίμων, ο υπουργός είπε ότι αυτός είναι κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. και αν δεν υπήρχε το λάδι που έχει 4% συντελεστή βαρύτητας, τότε ο πληθωρισμός θα ήταν μηδέν.

Από την πλευρά της, η κ. Στρατινάκη υπογράμμισε την ανάγκη διαμόρφωσης καταναλωτικής συνείδησης και κουλτούρας κι ενός καταναλωτικού κινήματος στη χώρα μας, παρατηρώντας ότι η έννοια του μποϊκοτάζ είναι πολύ πίσω στην Ελλάδα σε σχέση με την Αμερική ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Δεν έχουμε μάθει να διαμαρτυρόμαστε συλλογικά», τόνισε. Ως πρώτο της μέλημα, έθεσε τη θεσμική ενδυνάμωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ώστε να μην περιορίζεται στο διαμεσολαβητικό και συμφιλιωτικό του ρόλο αλλά να λειτουργεί- όπως είπε- ως πολυεργαλείο.

Δημήτρης Ράντος 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα