back to top
31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

31.2 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αποφυλακίζεται με μια σειρά από περιοριστικούς όρους με στόχο την προστασία της πρώην συζύγου του αλλά και του ανηλίκου τέκνου τους ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τον παραπέμπουν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης στο πλαίσιο ενδοοικογενιακής βίας που είναι πλημμέλημα.

Κλειστή έως αυτήν την ώρα η οδός Δράμας στα Σεπόλια από το ύψος της Δυρραχίου λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ. Στο σημείο επιχειρεί συνεργείο της εταιρείας.

Δεν θα γίνουν αυξήσεις στο νερό. Το νερό είναι και θα παραμείνει φθηνό, τουλάχιστον για τις λογικές καταναλώσεις, το maximum που συζητάμε είναι μία αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού, κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στο λογαριασμό του, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του το πρωί στο Talk Radio, με φόντο τις κλιμακωτές χρεώσεις στα τιμολόγια του νερού που ανακοινώθηκαν χθες.

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ουσιαστικά υπάρχουν ελάχιστα κενά και πως έχουμε περισσότερους καθηγητές από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, Για την ακρίβεια υποστήριξε ότι όλες οι παρεμβάσεις στην ΔΕΘ έχουν χαρακτήρα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος, ενώ τόνισε ότι ο πληθωρισμός αρχίζει και μειώνεται σημαντικά, όμως οι αυξήσεις των μισθών θα συνεχίσουν με πολύ γρηγορότερο ρυθμό από τον πληθωρισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό το οποίο βρίσκεται ξανά ψηλά στην Ευρωπαϊκή ατζέντα μετά την απόφαση της Γερμανίας να ενισχύσει τους διασυνοριακούς ελέγχους. “Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η κατάργηση του Σένγκεν και να πετάξουμε το μπαλάκι στις χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης, αλλά η εφαρμογή του νέου Συμφώνου” τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Το ζήτημα του μεταναστευτικού, μετά την Γερμανική απόφαση αντιμετωπίζουν με κοινή προσέγγιση Αθήνα, Βιέννη και Βαρσοβία.

“Είναι λογικό να προκαλεί αντιδράσεις στους γείτονες όταν λες, εγώ θα κλείσω τα δικά μου σύνορα και όποιος μπαίνει μέσα θα ελέγχεται, ενώ είσαι από τους πρωτεργάτες της Ένωσης και του Σέγκεν” είπε στον Αθήνα 984 ο Γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής πολιτικής Μάνος Λογοθέτης. Ωστόσο, ανέφερε πως η στάση του Βερολίνου ενδεχομένως να έχει και θετική επίδραση, καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά- αν κλείσει ο προορισμός Γερμανία μπορεί να πάψει η Ελλάδα να αποτελεί μία διάβαση.

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ αναφορικά με την ενίσχυση και ελάφρυνση των οικογενειών, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και τη στήριξη των εργαζόμενων γονιών έδωσαν νωρίτερα οι αρμόδιοι υπουργοί. Ο Δημήτρης Κωστάκος θα μας πει περισσότερα…

Σε εξέλιξη η συνέντευξή τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Χθες στην ομιλία του στο Βελίδειο παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κόμματός του, που περιλαμβάνουν 8 εθνικούς στόχους και βασίζονται στο τρίπτυχο βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικές θέσεις εργασίας και μείωση των ανισοτήτων.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης που θα ανακηρύξει επισήμως τους υποψηφίους προέδρους στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Οκτωβρίου.

«Πρέπει να έχουμε ένα συμμαχικό σχήμα Αριστεράς, Κεντροαριστεράς, Σοσιαλδημοκρατίας… Αυτό που σε όλη την Ευρώπη γίνεται. Να συσπειρωθούμε πάνω σε ένα πρόγραμμα για να ανασχεθεί η δεξιά κι η ακροδεξιά πολιτική. Πρέπει να κατέβουμε με κοινό ψηφοδέλτιο» είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Νίκος Μπίστης, πρώην υπουργός και ιδρυτικό στέλεχος της Νέας Αριστεράς.

«Όποιος λέει μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι δε θέλει συνεργασίες με την Αριστερά, διευκολύνει τον κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε από την ανακρίτρια ο 46χρονος, που, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι γονιών και το δύο ετών παιδί τους, ενώ κινούνταν πεζή, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Έως τότε ο οδηγός θα παραμείνει υπό κράτηση. Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 37χρονου άνδρα, ενώ κρίσιμη αλλά σταθερή είναι αυτή της 34χρονης συζύγου του, που βρίσκεται στον 5ο μήνα της κύησης. Και οι δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Το παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Επεκτείνεται κατά 6 έως 12 μήνες από τον ήδη ισχύοντα, ο χρόνος προστασίας από κατασχέσεις και εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για πολίτες που έχουν πληγεί από θεομηνίες, όπως στη Θεσσαλία, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις ενεργειακές υποδομές της πόλης Κονοτόπ, στη βόρεια Ουκρανία, σε νυχτερινή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί και η ηλεκτροδότηση στην πόλη.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 32 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα