back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δ.Μάντζος: (ΠΑΣΟΚ) Τουλάχιστον ένα debate ανάμεσα στους υποψηφίους για να γνωρίσουν οι πολίτες τις θέσεις τους

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ και την ανάδειξη του σχεδίου 8 αξόνων για την μεταρρύθμιση και ανάπτυξη της χώρας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου τόνισε, πως το ίδιο αναμένει να κάνουν και οι άλλοι υποψήφιοι για τη προεδρία του κόμματος ώστε να αναδείξει ο καθένας τις προγραμματικές του θέσεις.

«Οι υποψήφιοι για την προεδρία θα πρέπει να καταθέσουν το προγραμματικό τους πλαίσιο για να κυβερνηθεί η χώρα μέσα από μια διαδικασία με πολιτικούς όρους και όχι μέσα από μια διαδικασία προσωπικών φιλοδοξιών».
«Ο κ. Μάντζος διευκρίνισε πως «ούτε ο κ. Ανδρουλάκης ούτε κανείς από τους άλλους υποψηφίους έθεσε θέμα ασυμβιβάστου για την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, ζήτημα το οποίο έληξε και τυπικά σήμερα με την απόφαση του αρμόδιου οργάνου».
Μάλιστα -όπως είπε- ο κ. Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή διαφώνησε με τις απόψεις περί αποκλεισμών.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «υπάρχει ομόφωνη απόφαση για την διεξαγωγή, τουλάχιστον μιας τηλεμαχίας, ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία τονίζοντας πως  «πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον ένα debate για να γνωρίζουν οι πολίτες πριν από την εκλογική διαδικασία, τις θέσεις τους».
Τέλος, για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική συγκλίσεων στην ευρύτερη κεντροαριστερά ο κ. Μάντζος τόνισε πως παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα αλλά κυρίως οι πολιτικές και οι προγραμματικές συγκλίσεις: δεν σημαίνει πως όποιος δηλώσει προοδευτικός είναι κιόλας. Αν για παράδειγμα δεν πιστεύεις στη δημόσια υγεία, στην δημόσια εκπαίδευση στην κοινωνική δικαιοσύνη . Οι συνέργειες στους κοινωνικούς φορείς, στην τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εργασία ανοίγουν τις προοπτικές συγκλίσεων και όχι τα φλερτ και οι επικοινωνιακοί “γάμοι”».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα