back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,25% προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με αποτέλεσμα το επιτόκιο καταθέσεων να διαμορφωθεί στο 3,5%.

Αναμορφώνονται τα κριτήρια για τέσσερα βασικά κοινωνικά επιδόματα για χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αρμόδιων υπουργών ,στο πλαίσιο εξειδίκευσης των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ. Διατηρείται εφ’ όρου ζωής η αναγνώριση της ιδιότητας τριτέκνου. Δωρεάν θα είναι πλέον ο προληπτικός έλεγχος γονιμότητας για τις γυναίκες από 30 έως και 35 ετών.

Σε περίπου 200.000 τρίτεκνους επεκτείνεται το προστατευτικό πλαίσιο για τους πολύτεκνους, ενώ εξετάζεται η προώθηση μέτρων και για όσους καθίστανται πολύτεκνοι από διαφορετικούς γάμους.

Στην επανεξέταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν συνολικά περίπου 1.2 εκατομμύριο δικαιούχοι, προχωρά η κυβέρνηση.

Για το εγγυημένο εισόδημα και τα επιδόματα παιδιού και στέγασης καθιερώνονται πέραν των εισοδηματικών και περιουσιακα κριτήρια. Το επίδομα ανεργίας συνδέεται με την προϋπηρεσία του δικαιούχου.

Φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζουν τους νέους γονείς, με παροχές έως 5.000 ευρώ για ένα παιδί και 10.000 ευρώ για δύο παιδιά, προωθεί η κυβέρνηση.

“Δεν θα γίνουν αυξήσεις στο νερό. Είναι και θα παραμείνει φθηνό, τουλάχιστον για τις λογικές καταναλώσεις, το maximum που συζητάμε είναι μία αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού” ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του το πρωί στο Talk Radio.

Στόχος να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου από τη ΔΕΘ. Τάχθηκε υπέρ της πολιτικής αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και απέρριψε τη σεναριολογία.

Θα πάμε ενωτικά χωρίς αποκλεισμούς στις εκλογές ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα του κ. Δούκα.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας η ΕΔΕΚΑΠ αναμένεται να ανακηρύξει και επισήμως τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος ,ενόψει της εσωκομματικής κάλπης της 6ης Οκτωβρίου.

“Οι υποψήφιοι για την προεδρία θα πρέπει να καταθέσουν το προγραμματικό τους πλαίσιο για να κυβερνηθεί η χώρα μέσα από μια διαδικασία με πολιτικούς όρους και όχι μέσα από μια διαδικασία προσωπικών φιλοδοξιών” επισήμανε στον Αθήνα 9.84 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Αποφυλακίζεται με μια σειρά από περιοριστικούς όρους ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ο οποίος παραπέμπεται τελικά για πλημμέλημα με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Από σήμερα έως και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Η Φόνισσα, της Εύας Νάθενα θα μας εκπροσωπήσει στα φετινά Όσκαρ, όπως ενέκρινε η Επιτροπή Επιλογή για την Ελληνική ταινία που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.

Σχεδόν 100 ασθενείς, περιλαμβανομένων δεκάδων παιδιών, απομάκρυνε από τη Λωρίδα της Γάζας ο ΠΟΥ. Τους μετέφερε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνοντας παράλληλα έκκληση να επιτραπεί η επανέναρξη των τακτικών απομακρύνσεων από τον θύλακα.

Η Τουρκία άρχισε έρευνα για το θάνατο της τουρκο-αμερικανίδας ακτιβίστριας που πιστεύεται ότι πυροβολήθηκε από ισραηλινά στρατεύματα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα θα ζητήσει την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος υιοθετεί διαιτητικό πρωτόκολλο κατά του ρατσισμού ορίζοντας ακόμα και οριστική διακοπή αγώνα. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική ,με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα