back to top
20.6 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Εκτάκτως συνεδριάζει σε μια ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απόφαση της Γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγγου , στον απόηχο των καταγγελιών ότι η καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από την Προεδρία του κόμματος είναι αντικαταστατική.

Την ίδια στιγμή στενοί συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη διαψεύδουν ότι επρόκειτο ο αποπεμφθείς Πρόεδρος να παραστεί στη συνεδρίαση.

Στην επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του κόμματος.

Σε ανακοίνωση της επισημαίνει- μεταξύ άλλων- ότι και οι 6 υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό, κλείνοντας έτσι και τη συζήτηση που είχε ανοίξει για το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας Δούκα.

Απο τον κατάλογο των υποψηφίων λείπει το όνομα του Γιάννη Κανελλάκη Δεν έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του γιατί δεν κατέθεσε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών .

Με φόντο την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων από την ΕΔΕΚΑΠ με δήλωση της η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου απευθύνεται στους συνυποψηφίους της καλώντας σε ένα πρώτο debate με κύριο θέμα. “Τι είναι η κεντροαριστερά σήμερα; Τι πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία στον 21ο αιώνα;”

Με τους Παραολυμπιονίκες και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κατέκτησε 13 μετάλλια συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Παραολυμπιονίκες έθεσαν -μεταξύ άλλων- το ζήτημα των διορισμών των διακεκριμένων αθλητών, που ισχύει κανονικά ως δικαίωμα ,αλλά παρουσιάζει πολυετή καθυστέρηση. Οι συγκεκριμένοι διορισμοί αφορούν εκείνους που κατοχύρωσαν το δικαίωμα με τις διακρίσεις τους το 2012. Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να λυθεί άμεσα.

Σε μείωση των βασικών της επιτοκίων, όπως αναμενόταν, προχώρησε για δεύτερη φορά φέτος, μετά την πρώτη τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το επιτόκιο καταθέσεων μειώθηκε κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,5%.

“Δεν είναι προαποφασισμένη η επόμενη μείωση των επιτοκίων” τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ. “Η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει εγκαίρως στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%” πρόσθεσε.

Στην επανεξέταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και των επιδομάτων παιδιού, στέγασης και ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν συνολικά περίπου 1,2 εκατομμύριο δικαιούχοι, προχωρά η κυβέρνηση.

Επιπλέον επεκτείνεται σε περίπου 200.000 τρίτεκνους το προστατευτικό πλαίσιο για τους πολύτεκνους, ενώ προωθούνται φοροαπαλλαγές για επιχειρήσεις που στηρίζουν τους νέους γονείς, με παροχές έως 5.000 ευρώ για ένα παιδί και 10.000 ευρώ για δύο με το ποσό προσαυξημένο κατά επιπλέον 5.000€ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Στις 58.941 ανήλθαν οι κενές θέσεις εργασίας στη χώρα μας, αυξημένες κατά περίπου 59%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Από σήμερα έως και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι φοιτητές μπορούν
να υποβάλλουν εκ νέου αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με αυτές, μειώνονται τα όρια ταχύτητας στις πόλεις, αυστηροποιούνται οι ποινές για παραβάσεις που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα τροχαία, ενώ νομιμοποιούνται οι «σφήνες» των μοτοσικλετιστών.

Υποχωρεί σταδιακά η αυξημένη δραστηριότητα του κορονοιού που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ωστόσο 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από 2 έως 8 Σεπτεμβρίου, 594 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν. Οκτώ είναι ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον περιορισμό της λαθρεμπορίας και της νοθείας καυσίμων. Συγκεκριμένα, τελωνειακοί ελεγκτές κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προχώρησαν σε διετή σφράγιση πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Εκδήλωση για την υπογραφή του Συμφώνου Κλιματικής Ουδετερότητας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Εκεί βρίσκεται ο Μιχάλης Λεγάκης μας ενημερώνει.

Νέες αεροπορικές επιδρομές την τελευταία ώρα στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, χτυπήθηκε μια από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αεροπορική επιδρομή με έναν νεκρό σημειώθηκε και στην περιοχή Γιαμπίλ της περιφέρειας Σούμι, από την οποία ξεκίνησε την εισβολή στο Κουρκ ο ουκρανικός στρατός.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα