back to top
24.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

24.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρωσία: Έξι ξένοι δημοσιογράφοι στον κατάλογο των καταζητούμενων για παράνομη διέλευση των συνόρων

Διαβάστε επίσης

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών συμπεριέλαβε έξι ξένους δημοσιογράφους στον δικό του κατάλογο των καταζητούμενων επειδή πέρασαν παράνομα τα ρωσικά σύνορα για να κάνουν μεταδόσεις από την περιοχή του Κουρσκ μετά την διασυνοριακή εισβολή της Ουκρανίας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο TASS.

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι έχει στοιχειοθετήσει ποινικές υποθέσεις εναντίον αρκετών από τους δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων ένας Βρετανός ανταποκριτής του CNN, ένας δημοσιογράφος της Deutsche Welle, ένας δημοσιογράφος του ιταλικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RAI και τρεις Ουκρανοί που εργάζονται για το τηλεοπτικό κανάλι 1+1.

Τα μέσα στα οποία εργάζονται οι δημοσιογράφοι είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι τα ταξίδια τους στο Κουρσκ ήταν νόμιμα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν την εισβολή τους στις 6 Αυγούστου και παραμένουν στο εσωτερικό της Ρωσίας παρά τη ρωσική αντεπίθεση που τις απώθησε κατά τόπους.

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη στη Ρώμη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Μόσχας να κηρύξει καταζητούμενη τη δημοσιογράφο της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Rai, Στεφάνια Μπατιστίνι.

Η ρωσική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι η συγκεκριμένη απόφαση οφείλεται στο ότι “η Μπατιστίνι εισήλθε παράνομα, συνοδεύοντας τις ουκρανικές δυνάμεις εισβολής στην περιοχή Κουρσκ”.

“Ζήτησα να κληθεί στο υπουργείο μας ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία για να του εκφράσουμε την έκπληξή μας εξαιτίας της απρόσμενης απόφασης της Μόσχας να εντάξει τη δημοσιογράφο Στεφάνια Μπατιστίνι στον κατάλογο των καταζητούμενων προσώπων, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών”, έγραψε στο “Χ” ο Ταγιάνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα