back to top
24.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

24.5 C
Athens
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, 2024

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Έκπτωτος με 17 ψήφους υπέρ και μία κατά ο Στέφανος Κασσελάκης

Διαβάστε επίσης

«Έκπτωτο» με ψήφους 17 υπέρ, 1 κατά και μία αποχή έκρινε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τον Στέφανο Κασσελάκη, συμφωνώντας με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα η απόφασή της αναφέρει: «H K.E. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ανώτερο όργανο του κόμματος και αυθεντικός ερμηνευτής του Καταστατικού, υπερψηφίζοντας την πρόταση άρσης εμπιστοσύνης, κήρυξε αυτόματα έκπτωτο τον Στέφανο Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και ενεργοποίησε τις διατάξεις του καταστατικού για τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών.

Συνεπώς, το ζήτημα αυτό είναι λήξαν».

Κατά ψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έκανε λόγο ιστορικό και πολιτικό ατόπημα, ενώ από την ψηφοφορία απείχε η Ολυμπία Τελιγιωρίδου.

Μάλιστα σε ανάρτησή της, η κα Τελιγιωρίδου, αναφέρει:

«Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δήλωσα πως ΑΠΕΧΩ από την ψηφοφορία.
Απέχω από την τροφοδότηση της εσωστρέφειας.
Απέχω από την συμμετοχή μου στη δημιουργία πολεμικού κλίματος.
Παραμένω στην ψήφο μου όπως αυτή εκφράστηκε θετικά στην ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας στο πολιτικό σκέλος.
Πιστεύω πως η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό».

«Είμαι εδω» δήλωνε νωρίτερα, μέσω social media , ο Στ. Κασσελάκης και καλούσε τους «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας».

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες -από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια- (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν!), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Και κυρίως να μη σαμποτάρουν την επίσκεψη του Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ» τονίζει στην ανάρτηση και καταλήγει: «Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία. Είμαι εδώ».

Newsroom Αθήνα 9.84 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα