back to top
22.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ Τούρκος που συνελήφθη στη Χίο – Τι ερευνούν οι αρχές

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη στη Χίο, όπου διέμενε από τον Αύγουστο, 30χρονος Τούρκος υπήκοος που φέρεται να δραστηριοποιείται στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία και να είναι μέλος γνωστής μαφιόζικης συμμορίας στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΥΠ και την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Εκεί βρέθηκαν ένα όπλο με 41 σφαίρες καθώς και πλαστά ιταλικά έγγραφα (ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης). Ο 30χρονος συνελήφθη για πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι ελληνικές Αρχές ερευνούν για ποιο λόγο το συγκεκριμένο άτομο επέλεξε να διαμένει στη Χίο και αν η παρουσία του στη χώρα μας σχετίζεται με αιματηρές επιθέσεις που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα με δράστες και θύματα Τούρκους υπηκόους στο πλαίσιο του πολέμου που μαίνεται στις τάξεις των συμμοριών της τουρκικής μαφίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη, προχθές (11-09-2024) στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, αλλοδαπός (30χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο συλληφθείς στην πόλη της Χίου και σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένει στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι, γεμιστήρας, -41- φυσίγγια και -2- έγγραφα αρχών Ιταλίας (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης), τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, κατείχε το πιστόλι και τα φυσίγγια παράνομα, ενώ κατασχέθηκε και κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου».

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα