back to top
25.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο μετά την πρόσκρουση αμαξοστοιχίας σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών.

Σύμφωνα με την Hellenic Train δεν υπήρξε τραυματισμός και οι 35 επιβάτες της αμαξοστοιχίας μεταφέρθηκαν με άλλη στον σταθμό των Αφιδνών. Λόγω της πτώσης των δέντρων και των ζημιών που προκλήθηκαν στην σιδηροδρομική υποδομή, η κυκλοφορία στο τμήμα Αφίδνες – Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορεία. Επίσης τα δρομολόγια του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα υποκατασταθούν από λεωφορεία, μέχρι την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Αφίδναι – Οινόη.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας προκάλεσε η παρ ολίγον μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών του προαστιακού κοντά στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων. Θα ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Εκτός υπηρεσίας έχει τεθεί ο σταθμάρχης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών.

Μέτρα για την εμπέδωση των όρων ασφάλειας των δρομολογίων, αλλά και των υποδομών του ΟΣΕ, μεταξύ αυτών και η ίδρυση “Σιδηροδρομικής Αστυνομίας”, στο πρότυπο σειράς άλλων ευρωπαϊκών κρατών, έχει εισηγηθεί η νέα Διοίκηση του ΟΣΕ στις αρμόδιες αρχές όπου δηλώνει σε συνέντευξη του στο Αθηναικό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Γιάννος Γραμματίδης. Όπως εξηγεί “αυτό γίνεται στα πλαίσια της ασφάλειας των δρομολογίων, αλλά και της υποδομής και τού σιδηροδρομικού εξοπλισμού. Εκπρόσωποι τού νέου αυτού σώματος θα συμμετέχουν στο κέντρο επιχειρήσεων τού ΟΣΕ πού λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από σταθερές, αναβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, επιβεβαιώνοντας το αξιόχρεο στο Βα1. Η Moody’s, είναι ο μοναδικός οίκος αξιολόγησης που δεν έχει δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία. “Οι θετικές εκτιμήσεις από τη Moody’s, αποτελούν απάντηση στη μηδενιστική κριτική” δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ανακοίνωση του οίκου.

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και το ζήτημα της στέγης, θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς, στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση.

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο ΣΕΦ με τις ομιλίες των 6 υποψηφίων.

Την πεποίθησή του πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία, εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στον Λευκό Οίκο. Ο Βρετανός ηγέτης από την πλευρά του, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν κατάφερε να πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο να χορηγηθεί άδεια στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν τους βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για πλήγματα εντός της ρωσικής επικράτειας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Κρήτη.

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις 6 Λαμία- Καλλιθέα και στις 8 Αστέρας Τρίπολης -Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα