back to top
30 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

30 C
Athens
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, 2024

Χ. Δούκας: Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον χώρο μας να σηκώσει ανάστημα

Διαβάστε επίσης

Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον χώρο μας να σηκώσει ανάστημα δήλωσε το πρωί σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ ο Χάρης Δούκας Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος και πρόσθεσε: Για να συμβεί αυτό πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Έως τώρα το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα φοβικό, κλειστό, μικρό, συγκεντρωτικό και εγώ θέλω να το ανοίξω να μπει φρέσκος αέρας. Να δοθεί η δυνατότητα και στην Περιφέρεια να συμμετέχει, τόνισε ο κ.Δούκας.

«Προτείνω ένα συμμετοχικό μοντέλο ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ»

«Λέω πάντα πως το “εγώ” τέλειωσε και το “εμείς” κάνει τη διαφορά. Η βασική αιχμή μου είναι για τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε ρόλο και ευθύνη σε όλους και να μην συγκεντρώνουμε την εξουσία όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ο Χάρης Δούκας επισημαίνοντας: Στον δήμο έχουμε 26 δημοτικούς συμβούλους που έχουν όλοι χαρτοφυλάκιο, ευθύνη και παρέμβαση. Αυτό θέλω να κάνω και στο ΠΑΣΟΚ. Έχουμε στελέχη και απλούς πολίτες που θέλουν να μπουν να συμμετέχουν γι’ αυτό έχω και ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας που προτείνω. Θέλω συμμετοχικό μοντέλο ηγεσίας στο οποίο να αισθάνονται όλοι ότι συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διεκδικητική μου προσπάθεια ενισχύει και τον ρόλο μου ως δήμαρχος,

Στο εξωτερικό υπάρχουν περιπτώσεις να είναι κάποιος δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος και ήταν είδαμε ενδυνάμωση του θεσμού της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης, ανέφερε ο Χάρης Δούκας για το ενδεχόμενο συνδυασμό δυο ρόλων.Αυτή η διεκδικητική μου προσπάθεια ενισχύει και τον ρόλο μου ως δήμαρχος, ακόμα περισσότερο να παλέψω για τα προβλήματα του δήμου Αθηναίων αλλά και συνολικά για τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Καθαρισμός φρεατίων στον Δήμο Αθηναίων

«Διπλασιάσαμε σε σχέση με πέρσι, 14.000 τα φρεάτια που καθαρίσαμε. Δεν υπάρχει φρεάτιο στην Μαρασλή, και αυτό είναι το πρόβλημα, γι΄αυτό πλημμυρίζουμε. Υπάρχει το ταμείο ανάκαμψης που αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα. Είναι της Περιφέρειας και τα χρήματα είναι του Ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Είναι 32 δισ. ευρώ και αφορούν τέτοια έργα. Καλό είναι να πάμε εκεί και να μην πάμε σε έργα που έχουν να κάνουν με mall, casino και πράσινους ουρανοξύστες», ανέφερε ο Χάρης Δούκας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα