back to top
23.4 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Super League: «Αγγιξε» μία επική ανατροπή ο Λεβαδειακός

Διαβάστε επίσης

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που τα είχε σχεδόν όλα, Πανσερραϊκός και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 στις Σέρρες, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Με μπροστάρη τον Τομάς τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος – με τον Χουάν Καμίλο Σαλαζάρ (27’) και το αυτογκόλ του Ενίς Τσοκάι (44’) – αλλά στην επανάληψη οι Βοιωτοί έφεραν το ματς στα ίσια με τους Γκιγιέρμο Μπάλτσι (55’) και Χοσέ Ρόμο (75’). Με δέκα τελείωσαν οι φιλοξενούμενοι που έχασαν ευκαιρίες και για τρίτο γκολ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο ματς, με τον Χεφτέ Μπετανκόρ στο 6’, για να έρθει η «απάντηση» από τον Φαμπρίτσιο Πεντρόζο δέκα λεπτά αργότερα – η μπάλα ίσως βρήκε και στη ρίζα της αριστερής δοκού του Λούκα Γκουγκεσασβίλι.

Οι Σερραίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με πρωταγωνιστή τον Τομάς άνοιξαν το σκορ. Η βαθιά μπαλιά του Ουρουγουανού μέσου έδωσε την ευκαιρία στον Σαλαζάρ να ελιχθεί από τα αριστερά και με δυνατό σουτ να κάνει το 1-0.

Οι Βοιωτοί αντέδρασαν, αλλά σπασμωδικά. Ούτε η αλλαγή του Ζίνι με τον Κέβιν Γιοκέ βοήθησε αρχικά την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου. Αντίθετα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ήρθε και το 2-0.

Ο Σαλίμ Μοχάμεντ Φαρές, μετά από φάουλ του Τομάς, δε βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, αλλά ο τελευταίος πήρε την μπάλα, ξεπέρασε τον Μπάλτσι και με δυνατή παράλληλη σέντρα-σουτ ουσιαστικά ανάγκασε τον Τσοκάι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Θανάση Γκαραβέλη.

Ο Λεβαδειακός δεν είχε κάτι να χάσει και μπήκε φουλ επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκουγκεσασβίλι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το φάουλ του Μάριου-Παναγιώτη Βήχου (47’) και πρόλαβε την ύστατη στιγμή τον Ζίνι (50’) αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στη φάση του 55ου λεπτού:

Ο Τριαντάφυλλος Τσάπρας βρήκε ωραία τον Πεντρόζο στα δεξιά, αυτός έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι με τον Μπάλτσι αφύλακτος να μειώνει σε 2-1.

Ο Αργεντινός σκόρερ απείλησε εκ νέου τρία λεπτά αργότερα, με δυνατό αριστερό αλλά κι άστοχο σουτ, σε ένα επιθετικό κρεσέντο των φιλοξενούμενων.

Το οποίο φάνηκε να ατονεί, συνέπεια και των αλλαγών που έκαναν οι δυο προπονητές. Ωστόσο, στο 75’ ήρθε η ισοφάριση. Λάθος γύρισμα του Άγγελου Λιάσου, ο Γιάννης Γιαννιώτας έδωσε στον Μπάλτσι κι αυτός στον Ρόμο που δεν είχε πρόβλημα να κάνει με δυνατό σουτ το 2-2.

Το σκηνικό άλλαξε πάλι τέσσερα λεπτά αργότερα, λόγω της αποβολής του Μαξιμιλιάνο Μορέιρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αν και με παίκτη λιγότερο ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή, με την κεφαλιά του Ζίνι στο 81’ να είναι αδύναμη για να απειλήσει τον Γκουγκεσασβίλι, με τον Έρικ Μπέργκστρομ να προλαβαίνει την ύστατη στιγμή τον δανεικό από την ΑΕΚ φορ στο 90’ και τον Ιωάννη Κωστή να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ α τετ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε δίχως νικητή, με τις δυο ομάδες να παραμένουν δίχως «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, αλλά, τουλάχιστον, με τον Λεβαδειακό να βρίσκει τα πρώτα του φετινά γκολ και τον Πανσερραϊκό να παίρνει τον πρώτο του βαθμό, αλλά τον Μιχάλη Γρηγορίου να γίνεται δέκτης αποδοκιμασιών.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)
Κίτρινες: Τομάς, Φαρές, Στάικος, Κοντογούλας, Ντέλετιτς, Ντάβιντσον – Τσοκάι, Γιοκέ, Μορέιρα.
Κόκκινες: Μορέιρα (79’)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας (83’ Δεληγιαννίδης), Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Φαρές (62’ Ντάβιντσον), Στάικος, Λιάσος, Σαλαζάρ (62’ Τέρζιτς), Ντέλετιτς, Τομάς (72’ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (72’ Γκίγκιτς).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Γιόκε (31’ Ζίνι), Παπαδόπουλος (75’ Γιαννιώτας), Βήχος, Όζμπολτ (63’ Ρόμο), Τσοκάι (75’ Κωστή), Λιάγκας, Μπάλτσι, Πεντρόζο (75’ Κάσσος), Τσάπρας, Μορέιρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα