back to top
22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης

Διαβάστε επίσης

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα από πλευράς κυβέρνησης ως προς την οικονομική και θεσμική στήριξη της Αυτοδιοίκησης» ,υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι «έχουμε ακόμα αρκετά ανοιχτά ζητήματα μπροστά μας, τα οποία αφορούν και την καλύτερη θεσμική θωράκιση της Αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια της φιλόδοξης ιδέας μιας πραγματικής πολυεπίπεδης διακυβέρνησης», όπως είπε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η οικονομική κατάσταση των δήμων, τρόποι υποστήριξής τους εντός του νέου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου, οι ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών σε προσωπικό, καθώς και το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω.

Συζητήθηκαν επίσης ο εκσυγχρονισμός των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του επικείμενου νομοσχεδίου για τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης, αλλά και η συμβολή των δήμων στην υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025.

Στην συνάντηση έγινε ειδική αναφορά έγινε σε θέματα ενέργειας και στην ανακύκλωση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σημειώθηκε η πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος «Απόλλων», το οποίο αποβλέπει στη μείωση του κόστους ηλεκτροδότησης ευάλωτων πολιτών και των ΟΤΑ μέσω της κάλυψης σημαντικού μέρους των καταναλώσεων τους με φθηνή πράσινη ενέργεια, ενώ παράλληλα, επισημάνθηκε η σημασία αύξησης του ποσοστού ανακύκλωσης, στο πλαίσιο ενός ολιστικού σχεδίου.

Απόστολος Χονδρόπουλος 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα