back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.4 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Χάρης Δούκας: «Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης, με ρήξεις, τομές και ανατροπές»

Διαβάστε επίσης

Το ΕΓΩ τελείωσε και το ΕΜΕΙΣ κάνει τη διαφορά και πιστεύω πάρα πολύ στις ομάδες, τόνισε ο Δήμαρχος ΑΘηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας σε συνέντευξη του χθες στο ΣΤΑΡ και πρόσθεσε: Το κατάφερα και στο Δήμο της Αθήνας, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία 26 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν όλοι ρόλο, λόγο, χαρτοφυλάκιο, ευθύνη και παρέμβαση. Αυτό θέλω να κάνω και στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και να δημιουργήσω άλλο ένα μοντέλο ηγεσίας, που θα βασίζεται στη συμμετοχή και στην ενότητα.

Ο κ. Δούκας μίλησε για ένα μοντέλο συνδιαμόρφωσης, όπου η ηγεσία θα δίνει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στη συμμετοχή, στη συνεργασία και στην κοινή δράση.

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του κ.Ανδρουλάκη ότι η υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν κλειστό, ο κ. Δούκας απάντησε: «Όταν εγώ ανακοίνωσα ότι ήμουν υποψήφιος στις 3 Αυγούστου, δεν υπήρχαν τότε και πολλοί ενδιαφερόμενοι. Γιατί έλεγαν ότι ήταν μια μάχη με δεδομένο νικητή και υπήρχε και πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος φοβήθηκε να μπει σε μια διαδικασία φθοράς. Αλλά εγώ πίστευα ότι όλες οι μάχες έχουν πολύ μεγάλη αξία αν δοθούν. Και αν δοθούν, μπορεί να τα καταφέρεις όλα, ανέφερε με νόημα ο Χάρης Δούκας.

Υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ, να ανοίξει, καθώς-όπως είπε- στις τελευταίες εκλογές, τις ευρωεκλογές, 2,5 εκατομμύρια πολίτες, γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήρθαν να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, σε σχέση και με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, χάσαμε 100 χιλιάδες και πλέον ψηφοφόρους.

Γι΄αυτό-πρόσθεσε- πρέπει να κοιτάξουμε ξανά στα μάτια τους πολίτες. Να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία. Να απευθυνθούμε σε αυτούς που κάθισαν στο σπίτι τους και να τους πούμε ότι μπορούν να έχουν ρόλο και λόγο, να είναι ενεργοί, να τους λαμβάνουμε υπόψη μας και να προχωράμε μαζί στις πολύ μεγάλες αλλαγές».

Σχετικά με τη ΔΕΗ. και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο κ. Δούκας σημείωσε: «Στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, το Δ πρέπει να είναι κεφαλαίο, να έχει δημόσιο χαρακτήρα η προσέγγισή της ενώ σε οτι αφορά τα ΑΕΙ δήλωσε: Εμένα, προτεραιότητά μου είναι το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Πως θα ενισχυθεί, πως θα χρηματοδοτηθεί,

Σε ερώτηση για το θέμα των συνεργασιών στον προοδευτικό χώρο,ο κ. Δούκας τόνισε μεταξύ άλλων: Δεν πρέπει απλώς να αλλάξουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης. Για αυτό και λέω «Ενώνουμε Δυνάμεις» στην κοινωνία. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα ενώσει δυνάμεις στις γειτονιές, με τους απλούς πολίτες».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα