back to top
29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

29.3 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Στόχους της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο πλήττει ο ισραηλινός στρατός, ενώ Λιβανέζος βουλευτής δήλωσε ότι το πρωί επλήγη και η ορεινή πόλη Μπαμντούν, στα νοτιοανατολικά της Βηρυτού.

Καπνός εξάλλου εθεάθη να υψώνεται από τα νότια προάστια της Βηρυτού. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου έδωσε εντολή για εκκένωση των νοσοκομείων που βρίσκονται στα νότια προάστια μετά τα άνευ προηγουμένου ισραηλινά πλήγματα κατά του αρχηγείου της Χεζμπολάχ. Από την επίθεση φέρεται να έχει σκοτωθεί ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την οργάνωση. Πηγή προσκείμενη στην ένοπλη ομάδα του Λιβάνου ανέφερε στο Ρόιτερς πως έχει χαθεί η επικοινωνία με την ανώτατη ηγεσία. Από το χτύπημα κατέρρευσαν επτά κτίρια και σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 91, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Σύμφωνα με το κανάλι 12 του Ισραήλ, από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκε η κόρη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ζεϊνάμπ Νασράλα. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

Στο Ιράν, ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συγκάλεσε για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ενώ το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η ισραηλινή επιθετικότητα είναι ξεκάθαρο έγκλημα πολέμου και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι εταίρος του Ισραήλ και πρέπει να λογοδοτήσει. Πληροφορίες από τη Βηρυτό αναφέρουν ότι ο λιβανέζικος στρατός αναπτύσσεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ σε περίπτωση ταραχών.

Εν μέσω της κλιμακούμενης βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας κάλεσε τους βρετανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει πως «Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να πάρουν την επόμενη διαθέσιμη πτήση».

Νεκρός, με μαχαιριά στην ωμοπλάτη, βρέθηκε μέσα στο σπίτι του, 68χρονος, στην περιοχή Πέραμα της Κέρκυρας. Στο σημείο βρίσκεται ιατροδικαστής και αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος ήταν παντρεμένος με 49χρονη, υπήκοο Ρωσίας και το ζευγάρι έχει ένα παιδί, 11 ετών. Στο διάστημα 2022 – 2023 το ζευγάρι είχε απασχολήσει την Αστυνομία για περιστατικά οικογενειακής βίας.Το παιδί και η σύζυγος του 68χρονου έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια Κέρκυρας.

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ενός 60χρονου Γερμανού είναι σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε πεζοπορία με δυο φίλες του από το μονοπάτι της Σούγιας, με προορισμό το φαράγγι της Τρυπητής στο Δήμο Σφακίων. Στην πορεία χωρίστηκαν και χάθηκαν τα ίχνη του 60χρονου. Οι δύο φίλες του ανέφεραν την εξαφάνιση στο 112 και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί σε διπλό πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων με στόχο νοσοκομείο στην περιφέρεια Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.”Η πρώτη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε ζημιές στις οροφές διαφόρων ορόφων του νοσοκομείου. Άρχισε η απομάκρυνση ασθενών και προσωπικού”, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο. Καθώς εκκενωνόταν το νοσοκομείο, οι Ρώσοι χτύπησαν ξανά, σκοτώνοντας άλλους πέντε ανθρώπους, κατέληξε στην ανάρτησή του ο Κλιμένκο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα της παλαιάς και νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου λόγω της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον 2024».

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις 5 Βόλος – Καλλιθέα και στις 8 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα