back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Αυστρία: Η κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτησή της

Διαβάστε επίσης

Ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος, όπως συνηθίζεται, του ανέθεσε την συνέχιση της διοίκησης, μέχρις ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Φαν ντερ Μπέλεν δήλωσε ακολούθως ότι σκοπεύει από αύριο, Πέμπτη, να συναντηθεί με όλα τα κόμματα που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο νέο Εθνικό Συμβούλιο (κάτω βουλή), χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. «Το θέμα τώρα είναι να συζητήσουμε μεταξύ μας και να βρούμε μια βιώσιμη πλειοψηφία», δήλωσε ο πρόεδρος και τόνισε ότι για τον ίδιο είναι σημαντικό να γίνουν σεβαστές οι θεμελιώδεις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας – το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, η ελευθερία των ΜΜΕ και η συμμετοχή της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο αυστριακός πρόεδρος, ο οποίος εκλέγεται με απευθείας ψήφο των πολιτών και έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες, αναφέρθηκε στην πανδημία ως «μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γενιάς μας» και πρόσθεσε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με αυτή την κρίση, αλλά και με την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής θριάμβευσε το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ), αφήνοντας δεύτερο το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (ÖVP).

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα