back to top
21.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

21.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Διαμαντοπούλου: Στις 6 του Οκτώβρη εκτός από Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες αποφασίζουν και για τον επόμενο πρωθυπουργό

Διαβάστε επίσης

Στις 6 του Οκτώβρη εκτός από Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίζουν και για την/τον επόμενο/η πρωθυπουργό της πατρίδας μας τόνισε η υποψήφια προέδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου κατά την κεντρική της ομιλία απόψε στην Αθήνα. Γι’ αυτό -πρόσθεσε-η μεγάλη αυτή ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη.Δεν μπορεί να συνεχίσουμε με μικρά βήματα και χαμηλές προσδοκίες. Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο χρεοκοπημένο μοντέλο της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε μέσα απο ένα τριπλό σχέδιο το όραμα της για την παράταξη, τη χώρα και την κοινωνία που για να πετυχεί, όπως τόνισε, χρειάζεται Ηγεσία αλλά και Ηγετική ομάδα που να έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες αλλά και τις ικανότητες να το υπηρετήσουν αποτελεσματικά. Στόχος , πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου, να κάνει το ΠΑΣΟΚ ισχυρή αντιπολίτευση, Πρώτη Πολιτική δύναμη και αύριο Κυβέρνηση.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε:

Το σχέδιο για την χώρα και την κοινωνία

Το πολιτικό σχέδιο πρέπει να έχει ιδεολογική βάση.
Η σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα απαιτεί:
Ισχυρό Κράτος ,
Αγορά που λειτουργεί με κανόνες για την παραγωγή Εθνικού Πλούτου,
Κοινωνικό κράτος που αναδιανέμει &
Δημοκρατία με Ισχυρούς και Ανεξάρτητους Θεσμούς.

Σχέδιο για το κόμμα και την παράταξη

Πολιτική και στρατηγική αυτονομία
Το μεγάλο ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει μια νέα μορφή συμμετοχικής οργάνωσης όπου τα μέλη και τα στελέχη του συμμετέχουν ενεργά τόσο στα αναπτυξιακά προγράμματα των περιοχών της όσο και στις θεματικές πολιτικές του ενδιαφέροντος τους.
Πολιτικές και εκλογικές συμπράξεις κορυφής έως και ενιαίες κομματικές συγχωνεύσεις με αυτές τις δυνάμεις, που θολώνουν και ρευστοποιούν την ταυτότητα και τον προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τεθούν εκτός της στρατηγικής ατζέντας του Κινήματος μας.

ΝΔ προχωρά χωρίς πολιτικό πλαίσιο

Η κ. Διαμαντοπούλου άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ- καθώς όπως ανέφερε- μετά από πέντε χρόνια είναι σαφές ότι προχωρά χωρίς πολιτικό πλαίσιο , χωρίς μακροχρόνιο σχέδιο ενώ διοικείται με την ενός ανδρός αρχή έχοντας παύσει κάθε μορφή διαβούλευσης.
Αυτή η μορφή διαχείρισης – αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης πρέπει να ελεγχθεί – πρέπει να ανατραπεί – πρέπει να αντικατασταθεί , δήλωσε η κ. Διαμαντοπουλου

Απευθύνομαι σε ευρύτερα κοινωνικά στρώμματα

Είναι η ιστορική στιγμή που ο καθένας πρέπει να δώσει οτι έχει, δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος λέγοντας οτι απευθύνεται σε ευρύτερα κοινωνικά στρώμματα, μπορω να μιλήσω στην κοινωνία που θελει να γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ.Θέλουμε να μιλήσουμε στα 2,5 εκ. που έφυγαν στο 1 εκ. που δεν ψήφισαν, επεσήμανε η κ. Διαμαντοπούλου και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται απο τους συνυποψηφίους της για απουσία της απο το ΠΑΣΟΚ σημείωσε με νόημα: μόνο όταν ένας πολιτικός ηγέτης έχει ευρυτερη πολιτική δραστηριότητα και στο κόμμα και στη βουλή, στην κονωνία ,ιδιωτικό και δημοσιο τομέα μόνο έτσι μπορούμε να πείσουμε , όπως τόνισε ,οτι η ζωή μας ξεκινά απο την Χαριλάου Τρικούπη αλλά δεν σταματάει εκεί

Καταλήγοντας απηύθηνε κάλεσμα στους πολίτες και εξάφρασε την αισιοδοξία της λέγοντας χαρακτηριστικά: πιστεύω στην “Κάθοδο των Μυρίων” , είμαι σίγουρη οτι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή .Προσκαλώ τους πολίτες να ψηφίσουν στις 6 Οκτώβρη για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα.Ζητώ την υποστήριξη και την ψήφο σας με την δέσμευση ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους για μια νέα αρχή.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα