back to top
28.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο διάγγελμα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απηύθυνε ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, παρουσιάζοντας τις προθέσεις της Τεχεράνης. Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σε εκκένωση τους κατοίκους περισσότερων από 20 νότιων πόλεων του Λιβάνου.

Την ίδια στιγμή, λιβανική πηγή ασφαλείας δήλωσε στο Reuters ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ισραηλινό χτύπημα σε διασώστες που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.

Στη Βηρυτό ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί. Θα συναντηθεί με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, σύμφωνα με το κρατικό λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων.

“Το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε. Το Ιράν ήταν στόχος του εδώ και 20 χρόνια. Εάν συνεχίσει έτσι τότε θα έχουμε την εμπλοκή Κίνας και Ρωσίας, κάτι που όμως αυτές οι χώρες δεν θέλουν”, είπε στον Αθήνα 9.84 η Μαίρη Μπόση, ομότιμη καθηγήτρια Διεθνούς Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Street party απόψε στην οδό Ρηγίλλης για τη ΝΔ, που συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Στις 8 θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επετειακή εκδήλωση έχει στόχο να εκπέμψει μήνυμα ενότητας στο κυβερνόν κόμμα, σε μία συγκυρία όπου δεν λείπουν τα εσωκομματικά σύννεφα. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδήλωση δεν θα παρευρεθούν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής

«Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή” σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Αν δε λυθεί η μεγάλη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, δεν θα υπάρξει μακροπρόθεσμη ειρήνη και ευημερία στην περιοχή μας» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, για να προσθέσει ωστόσο ότι δεν είμαστε ακόμα κοντά σε αυτό.

Συνέρχεται αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια των εσωκομματικών διαδικασιών προς τις εκλογές για νέο πρόεδρο.

Την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει» εξέφρασε ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μετά το χθεσινό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

“Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον Στέφανο Κασσελάκη” είπε στον Αθήνα 984 ο Ευάγγελος Αντώναρος, στέλεχος του κόμματος και πρώην βουλευτής. Όπως τόνισε, ο κ. Κασσελακης παράνομα, αντικαταστατικά και χωρίς πολιτική βάση, βρέθηκε αντιμέτωπος με άρση της εμπιστοσύνης ενός οργάνου της κεντρικής επιτροπής που δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Στην τελική ευθεία η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα πραγματοποιεί απόψε στις 19.30 μπροστά από την Παλαιά βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την Κατερίνη επισκέπτεται το απόγευμα ο Χάρης Δούκας και ακολούθως τη Λάρισα. Στο διακύβευμα της εσωκομματικής κάλπης εστίασε μεταξύ άλλων η Άννα Διαμαντοπούλου κατά την κεντρική ομιλία της χθες βράδυ στην Αθήνα. Σε Ναύπακτο και Πάτρα περιοδεύει σήμερα ο Παύλος Γερουλάνος. Με συνεντεύξεις συνεχίζει και σήμερα την προεκλογική της δραστηριότητα η Νάντια Γιαννακοπούλου. .

Την Κυριακή οι δημοκρατικοί πολίτες, με τη συμμετοχή και με την ψήφο τους, πρέπει να χαλάσουν τα σχέδια όλων αυτών που θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, το μήνυμα που απευθύνει ο Μιχάλης Κατρίνης με δήλωση του στους πολίτες.

Για ένα πρόγραμμα «σοβαρό και μετρημένο, έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης, ενημερώνοντας τη Βουλή για το νέο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τόνισε δε ότι η χώρα δεν μπορεί να μπει σε μια αστόχαστη πολιτική που θα την επέστρεφε σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Υπογράμμισε ότι το 2028 η Ελλάδα δεν θα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην ΕΕ», διευκρινίζοντας ότι θα υπάρχει διαρκής αύξηση του ΑΕΠ. Ήδη είμαστε 2οι στο β’ τρίμηνο σε ρυθμούς ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο επισήμανε τέλος ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών.

Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών στη Βοιωτία μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θηβών. Απελευθερώθηκαν 11 άλλοι αλλοδαποί- οι 2 ανήλικοι-, οι οποίοι αγνοούνταν από το καλοκαίρι. Οι συλληφθέντες εκμεταλλευόμενοι τα θύματά τους ότι είχαν ανάγκη για εργασία, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και προέβαιναν στη συστηματική εργασιακή τους εκμετάλλευση.

ΚΑΙΡΟΣ

Επικαιροποιείται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τη δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά της χώρας από νωρίς το απόγευμα ως το βράδυ του Σαββάτου. Νεφώσεις από το βράδυ στην Αττική. Θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα