25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές καθώς υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενο στην Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, από το πέρασμα της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τα δυτικά της χώρας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για φύλακα σε εργοστάσιο της περιοχής, το αυτοκίνητο του οποίου έχει βρεθεί, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει δώσει σημεία ζωής. Στο μεταξύ, προβλήματα στις μετακινήσεις προκάλεσε η δυνατή βροχή στο Ρίβιο της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ χώματα παρασύρθηκαν στην Ιόνια οδό, στην περιοχή της Αμβρακίας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι βροχές και οι καταιγίδες θα γενικευτούν και σε κεντρικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον καλλιτεχνικό κόσμο και την πολιτική ηγεσία για τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 100 του χρόνια. “Ο Μίμης Πλέσσας, υπήρξε ένας πολυδιάστατος μουσικός: συνθέτης, μαέστρος, πιανίστας. Η συμβολή του στη μουσική και το ελληνικό τραγούδι, υπήρξε πραγματικά σπάνια, αν όχι μοναδική, σε εύρος και επίδραση”, υπογραμμίζει η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στις 8 με 10 Νοεμβρίου αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίασή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί εντός της ημέρας από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ως λόγος αναφέρεται η δυσκολία ανεύρεσης κατάλληλου χώρου για την αρχική ημερομηνία που ήταν 1η με 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου η εισήγηση προς το όργανο είναι να παραμείνει ως έχει η 24η Οκτωβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφίων.

Στην τελική ευθεία η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο στις 7 το πρωί. Όλα τα εκλογικά κέντρα ανά περιφέρεια στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στο μεσανατολικό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε μαχητές της Χεζμπολάχ μέσα σε τέμενος στον νότιο Λίβανο.

Για τον κίνδυνο δημιουργίας μιας “νέας Γάζας στον Λίβανο” μίλησε ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας, Ζιάντ Μακάρι, κατά τη διάρκεια της 19ης συνόδου της Γαλλοφωνίας. Ο Μακάρι έκανε λόγο για κλιμάκωση των επιχειρήσεων του Ισραήλ στην πατρίδα του, χαρακτηρίζοντας «αποκαρδιωτικό» το συνεχές σφυροκόπημα εναντίον της Χεζμπολάχ, το οποίο όπως τόνισε, προκαλεί εξαιρετικά βαρύ απολογισμό στις τάξεις των αμάχων.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 6 και μισή Ατρόμητος- Βόλος, στις 7 και μισή Παναιτωλικός- ΑΕΚ και στις 8 Άρης- Λαμία.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα