back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στη 01:00

Διαβάστε επίσης

Στο 99,14% των εκλογικών τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 29,78%. Σε θρίλερ όμως εξελίσσεται η μάχη για τη δεύτερη θέση καθώς ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό 21,4% και ο Παύλος Γερουλάνος ποσοστό 21,13%.

Ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου 19,48%, 5ος έρχεται ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,9% και 6η η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,31%.

Η συμμετοχή άγγιξε τις 302.000, ενώ σε ορισμένα εκλογικά κέντρα όπου παρατηρήθηκαν ουρές, η διαδικασία συνεχίστηκε και μετά τις 20:00.

“Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: “Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο”.

Την πεποίθησή της ότι «στην επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα δουλέψουμε μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ», εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Θα είμαι στην πρώτη γραμμή», δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Σήμερα είναι ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Έχουμε μια εβδομάδα. Το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία και τον συμβολισμό του». τόνισε.

Στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής
Ένα χρόνο μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, και την απαγωγή δεκάδων ανύποπτων πολιτών, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντε Λαιεν καταδικάζει και πάλι τις βάρβαρες επιθέσεις κατά του Ισραήλ και τιμά τις μνήμες των θυμάτων.
Ζητά αυτοσυγκράτηση από τις δύο πλευρές και υπογραμμίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει στην προετοιμασία για την επόμενη μέρα, για μια διαρκή ειρήνη, που θα οδηγήσει σε μια λύση δύο κρατών.
Tην ίδια ώρα, μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων αυτή την ώρα στη Χάιφα από πυραύλους της Χεζμπολάχ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού, γεγονός που σηματοδοτεί νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ.
Το απόγευμα της Κυριακής το Ισραήλ ανατίναξε σπίτια και το τζαμί στην πόλη Γιαρούν, κοντά στα σύνορα.

Σε επιφυλακή το Ιράν: Ακυρώνει όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας έως τις 6 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανώτατοι αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με προορισμό την Τουρκία και το Κατάρ, την ώρα που, και ανώτατα στελέχη της Χεζμπολάχ εγκαταλείπουν τον Λίβανο

Με το Ισραήλ να έχει δεσμευτεί για αντίποινα εναντίον του Ιράν, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Γιόβ Γκάλαντ θα έχει επίσημη συνάντηση στις 9 Οκτωβρίου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, στο πεντάγωνο. Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή”

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ
Πανσερραϊκός – ΟΦΗ: 2-3
Καλλιθέα – Αστέρας Τρίπολης: 1-3
Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ: 0-2
και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 0-0

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα