back to top
20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Κέκροπος και Κασιμάτη πίσω από το Σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 40 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια σε ολόκληρη τη Γραμμή του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου.

Επεκτείνονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο, ένα χρόνο μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ με 1.206 νεκρούς και 97 εν ζωή ομήρους σήμερα. Έξι διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, εξαπέλυσε απόψε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ΑΝΙ. Η ζώνη αυτή βομβαρδίζεται καθημερινά από τις 23 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και ο νότιος και ανατολικός Λίβανος. Σύμφωνα με το Κανάλι 12 του Ισραήλ μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιδρομές είναι σε εξέλιξη και στην κοιλάδα Μπεκάα. Ο στρατός κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την παραλιακή ζώνη και απέκλεισε για λόγους ασφαλείας την πρόσβαση γύρω από ορισμένες κωμοπόλεις στα βορειοδυτικά.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι 2.083 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 9.869 τραυματιστεί στη χώρα, ενώ το ένα έκτο του πληθυσμού 1,2 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο εξακολουθούν να είναι περιορισμένης έκτασης, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ. Πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον αναμένει ότι το Ισραήλ θα πλήξει την οργάνωση Χεζμπολάχ κατά τρόπο που θα συνάδει με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα ελαχιστοποιεί τις απώλειες αμάχων.

Ξεπερνούν τις 42.000 οι Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100.000 τραυματίστηκαν τον τελευταίο χρόνο από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική Όχθη. Στην πλειονότητά τους είναι άμαχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της παλαιστινιακής κυβέρνησης. Στο 1,9 εκ. ανέρχονται οι εκτοπισμένοι.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι θέλει να διεξάγει μια «επώδυνη και δαπανηρή μάχη φθοράς» στο Ισραήλ, ενώ το ιρανικό υπ. Εξωτερικών χαιρέτισε την 7η Οκτωβρίου ως ένα «σημείο καμπής στην ιστορία» του αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για δύο πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων η μία αναχαιτίστηκε από τον στρατό. Ο εκπρόσωπος τους Γιαχία Σαρία έκανε επίσης λόγο για μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν «πολλούς στόχους» στο Εϊλάτ και τη Γιάφα νωρίτερα.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, που ξεκίνησε από την πλ. Ελευθερίας και κατέληξε στην Ισραηλινή πρεσβεία. Μικροένταση σημειώθηκε στη λήξη της πορείας όταν ομάδα νεαρών πέταξε φωτοβολίδες σε αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο ύψος της Πανόρμου. Σε 4 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Την στρατηγική τους ενόψει 2ου εκλογικού γύρου ξεδιπλώνουν Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. «Εάν την επόμενη Κυριακή επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, όλοι οι άνθρωποι που αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν, πρέπει να τους δοθεί βήμα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΜΕΓΚΑ ερωτηθείς για το αν θα αποκτήσουν περαιτέρω αρμοδιότητες στο κόμμα οι συνυποψήφιοί που φαίνεται ότι είχαν απήχηση. Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να ανταποκριθεί το ΠΑΣΟΚ στα νέα του όρια που είναι πολύ μεγαλύτερα -όπως είπε- από ό,τι στο παρελθόν. Εμφανίσθηκε θετικός στη διεξαγωγή τηλεμαχίας με αφορμή σχετική πρόταση Δούκα, ο οποίος γνωστοποίησε επικοινωνία του με την ΕΡΤ για την διοργάνωση debate. «Το αίτημα για την αλλαγή ηγεσίας είναι πάρα πολύ ισχυρό. Με επέλεξαν οι πολίτες για να εκφράσω αυτό το αίτημα για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο πόλο για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου μια επιλογή που θα κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο Χάρης Δούκας σε συνέντευξη του στο OPEN. Γνωστοποίησε μάλιστα, ότι επικοινώνησε με τους συνυποψηφίους του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούν να καταφέρουν πολλά πράγματα.

Με τους δύο μονομάχους του β’ γύρου θα συναντηθεί αύριο ο Παύλος Γερουλάνος. Στις 11.30 το πρωί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και στη μια μετά το μεσημέρι με τον Χάρη Δούκα επίσης στη Βουλή.

Ρυθμό ανάπτυξης 2,2% για το 2024 και 2,3% το 2025 και νέα μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 1,1 δισ. ευρώ, προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2025 που κατατέθηκε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. «O Προϋπολογισμός του 2025 έχει 12 διαφορετικές αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων» επισημαίνει ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Οι “12 φοροελαφρύνσεις και τα 12 μέτρα εισοδηματικών ενισχύσεων” που διαφημίζει η κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025 δεν μπορούν να εξωραΐσουν τον άδικο χαρακτήρα της ασκούμενης εδώ και έξι χρόνια φορολογικής πολιτικής», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης για το ζήτημα της ακρίβειας στην καθημερινότητα των νοικοκυριών κατέθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος με την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φάμελλος καλεί τον αρμόδιο υπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον έλεγχο των τιμών και των περιθωρίων κέρδους των εφοδιαστικών αλυσίδων ενώ ζητεί παρεμβάσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, κάτι που αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πλήρη εκκαθάριση του τοπίου σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χάθηκαν συνολικά 213.000 ρυθμίσεις χρεών. Αντίθετα, 25.000 ρυθμίσεις, συνολικού ποσού 125 εκατομμυρίων ευρώ, κατέστησαν ενήμερες και συνεχίζουν να ισχύουν και να εξυπηρετούνται.

Τον κώδωνα του κινδύνου προς την Πολιτεία κρούει για άλλη μια φορά, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους τις τελευταίες 3 ημέρες. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι νεκροί στους χώρους εργασίας από την αρχή του έτους, ανήλθαν στους 107, με τους σοβαρά τραυματισμένους να φθάνουν τους 170.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Νίκη του Ολυμπιακού με 93-75 επί του Λαυρίου για την 1η αγωνιστική της Basketleague.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. – 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα